Otvorene prijave na 17. Production in

Otvorene prijave na 17. Production in-145459

OD 21. DO 23. LIPNJA U PFT PULA
Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 17. maraton izrade kratkog filma Production In, koji će se održati od 21. do 23. lipnja 2024. u Klubu Pulske filmske tvornice.
 
Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Polaznici će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.
 
Radionica se sastoji od tri dijela –  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, Počinje se zajedničkim okupljanjem u Klubu PFT-a (Stiglicheva 12) u petak, 21. lipnja u 10 sati. Tada se zajednički razvijaju ideje te se stvara produkcijski plan snimanja i montaže - vremenski prilagođen svim polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni u montažama i na terenu 24 sata, ali svaki polaznik ima do 6 sata snimanja i 12 sati montaže.

Voditelji radionice su filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović,  redatelji i snimatelji Mario Papić i Alan Stanković, redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, redatelj i montažer Josip Visković te producent i montažer Marko Zdravković-Kunac.

Sudjelovanje je ograničeno na devet polaznika koji će na Production In-u napraviti vlastiti kratki dokumentarni, igrani ili eksperimentalni film. Polaznici mogu na Production in sudjelovati sa svojim autorsko - realizacijskim timom ( snimatelji, montažeri, glumci,…)

Prijave za 17. Production In  otvorene su do 19. lipnja 2024. do 24 sata, a prijavnica se nalazi na ovoj poveznici bit.ly/prijavnica17Pi
 
Partneri 17. Production In-a su Medvid Produkcija i Hrvatski filmski savez 

17. Production in financijski podupiru Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.