Otvorena izložba Damira Bošnjaka koja slavi ženu

Otvorena izložba Damira Bošnjaka koja slavi ženu-130561

IZLOŽBU MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI KUU 'PULSKA SVAKODNEVICA' DO 24. RUJNA, OD 19 DO 21 SAT
Mnoštvo građana okupilo se sinoć, u prostoru i galeriji KUU „Pulska svakodnevica“, na otvorenju izložbe fotografija aktova “St(r)anice života”, autora Damira Bošnjaka. Riječ je o trećoj izložbi te vrste, a prethodile su joj vrlo uspješne “Four Walls” i “Intermezzo”.

Kroz galeriju fotografija velikog formata izložbe “St(r)anice života” fotograf nas kronološki vodi kroz priču i životne faze koje prosječna žena prolazi: od začeća i majčinstva; tjelesnog sazrijevanja; otkrivanja vlastite seksualnosti; traženja identiteta; intimnog eksperimentiranja, a koja je ujedno podrška LGBT zajednici te promiče ravnopravnost i jednakost, a ne različitost; potom doba karakterne zrelosti te fotografija: St(r)anice života s kojom se objedinjuju sve životne faze.

Prema riječima autora, ove fotografije pričaju bezvremensku priču nesalomljive ženske ljepote, a osam modela koji se  pojavljuju na fotografijama dolaze iz cijele Istre, Kvarnera te Zagreba te nisu profesionalni modeli. Fotografije su nastale u studijskom prostoru Udruge tijekom cijele 2022. godine.

Generalni sponzor izložbe je Tehnomont d.o.o. Pula koji je sponzorirao cijelu izložbu, te Tvornica Reklame Pula koja je sponzorirala kompletne reklamne materijale. Autor im se ovom prilikom zahvaljuje. Izložba je otvorena za javnost od 21. do 24.9.2022. godine, u periodu od 19-21 sat, na adresi Trg 1. Istarske brigade 8 (kod eko tržnice u Šijani).

(H.R./foto Nataša Sundara)