Otvoren novi vrtić u Rovinjskom Selu

Otvoren novi vrtić u Rovinjskom Selu-110076

STVOREN KAPACITET ZA PRIHVAT SVE DJECE NA PODRUČJU GRADA ROVINJA
Uz dječju pjesmu i veselje danas je u Rovinjskom Selu službeno otvorena nova zgrada područnog odjela Dječjeg vrtića «Neven». Riječ je o investiciji vrijednoj više od 11 milijuna kuna od kojih je 10 milijuna osigurano iz proračuna Grada Rovinja, dok je država sudjelovala s milijun kuna.

Objekt površine od preko 650 kvadrata namijenjen je dvjema vrtićkim jedinicama i jednoj jasličkoj, s distribucijskom kuhinjom i višenamjenskom dvoranom.

"Danas imate priliku stajati ispred novog objekta vrtića u Rovinjskom Selu koji je jutros, u 6:30 sati otvorio svoja vrata i prihvatio ukupno sedamdesetoro djece s područja Rovinjskog Sela od prve do sedme godine života. Za njih danas počinje vrtićki put u život i odrastanje. Ova je investicija krenula prije otprilike godinu dana, te predstavlja ostvarenje jednog sna i nastavak kontinuiteta dugogodišnjih ulaganja u predškolski odgoj na području Grada Rovinja", navela je Sandra Orbanić, ujedno pozdravivši sve uzvanike.

Gradonačelnik Marko Paliaga podsjetio je kako na početku mandata u nizu ambicioznih projekata i ideja bila je i zamisao da se djeci u Rovinjskom Selu izgradi vrtić po najvišim pedagoškim standardima, te da se roditeljima olakša svakodnevnica tako da ne moraju preći 8 kilometara kako bi svoje mališane vozili do jaslica: "Danas smo tu zamisao i ostvarili. Ispunjenog srca imao sam čast vidjeti kako su prva djeca s osmijehom i oduševljenjem zakoračila u ovu novu zgradu koja će im poslužiti kao drugi dom. Zato smo se potrudili da ona bude što sadržajnija, kreativnija, šarolika i atraktivna. Da bude po mjeri svakog djeteta. Po izgledu, uređenju i opremljenosti ovaj smo objekt uredili tako da svim sadašnjim i budućim polaznicima pruža ugodan, bezbrižan i veseo boravak" izjavio je Paliaga.

"Zahvaljujući brojnim i kontinuiranim investicijama danas u Rovinju možemo zadovoljno reći da smo stvorili kapacitete za prihvat sve djece na području našeg grada i utvrditi kako Grad Rovinj brine o svim svojim sugrađanima, od onih najmlađih, pa do najstarijih" zaključio je gradonačelnik te je ovom prilikom zahvalio i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji je podržao projekt, a u čije se ime prisutnima obratio načelnik Domagoj Novosel.

"2018. godine potpisani su ugovori s 250 vrtića o njihovoj izgradnji ili pak nadogradnji, između ostalog i 21 u Istarskoj županiji, od kojih i ovaj u Rovinjskom Selu. Tadašnje Ministarstvo, sadašnji Središnji državni ured za demografiju i mlade, potpomogao je ovaj projekt s milijun kuna. Smatramo kako su vrtići jedna od važnijih stvari za demografsku revitalizaciju Hrvatske jer doprinose usklađivanje privatnog i poslovnog života svake obitelji", izjavio je Domagoj Novosel, te dodao kako je impresioniran zgradom i dvorištem novog vrtića.

(Rex)