Okrugli stol s temom „Misli, vježbaj, mijenjaj“ u Poreču

Okrugli stol s temom „Misli, vježbaj, mijenjaj“ u Poreču-142736

PONEDJELJAK, 12. VELJAČE U 18 SATI U DVORANI OBRTNIČKOG DOMA
Udruga Pragma i Udruga kineziologa Poreč pozivaju na okrugli stol s temom 'Misli, vježbaj, mijenjaj' s ciljem dobivanja dubljeg uvida stručnjaka koji rade s djecom i mladima, te medijskih stručnjaka i zainteresiranih roditelja, u međusoban utjecaj socio-emocionalne i medijske pismenosti te aktivnog bavljenja sportom djece i mladih. Okrugli stol će se održati u prostoru kongresne dvorane Obrtničkog doma u Poreču, Partizanska 5a, od 18 do 19 sati u ponedjeljak 12. veljače 2024 godine. 

Ciljevi Okruglog stola su dobivanje uvida u stavove roditelja i stručnjaka o potrebi sudjelovanja u sportskim aktivnostima te ispitivanja pozitivnih strana sudjelovanja djece i mladih kroz sport i na taj način povezujući sport i socio-emocionalne kompetencije. Također, ciljevi su i istražiti utjecaj medija na bavljenje sportom te medijsko izvještavanje koje promiče timski rad, nenasilje, zajedništvo i suradničko rješavanje problema, usmjeravanje pažnje i povećanje motivacije, kao i odgoj za općeljudske vrijednosti poštivanja drugih te zaštite ranjivijih.

Zanima nas i kako roditelji potiču svoju djecu na konkretnu tjelesnu aktivnost te koriste li sport kao sredstvo očuvanja zdravlja djece i mladih i usvajanja vrijednosti koje dijete usvaja putem sporta, poput discipliniranosti, upornosti, strpljivosti, motivacije i prihvaćanja neuspjeha i socijalizacije.

Udruga Pragma osobito promiče socijalnu ulogu sporta koji povezuje djecu i mlade različitih socio-ekonomskih pozadina i stoga smo ovogodišnju 11. Godišnju nagradu za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja usmjerili na novinarske radovi koji ističu važnost pristupačnosti i priuštivosti sporta u lokalnim zajednicama te na predstavljanje programa, projekata i aktivnosti školskog sporta, zagovaranje sportskog, aktivnog načina života i razmišljanja. Želimo istaknuti i važnost uzornog i pedagoškog ponašanja trenera i igrača, a kritički se odnositi prema nepoželjnom ponašanju roditelja i trenera istražujući modele najbolje suradnje roditelja i trenera u promociji zdravlja djece i mladih.

Na Okruglom stolu će biti predstavljena i ovogodišnja 11. Nagrada za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja čiji je pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta, a Grad Zagreb sufinancira projektne aktivnosti. Partneri u dodjeli Nagrade su Hrvatski školski sportski savez i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu. Aktivnosti Okruglog stola provode se unutar projekta „Opiši me!“ koji se provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti Pragme.

Molimo Vas za registraciju sudjelovanja putem poveznice: [url=https://forms.gle/PgeZxaKN2gCacS9j9]https://forms.gle/PgeZxaKN2gCacS9j9[/url]