Okrugli stol i radionica „Snaga volontiranja” sutra u Rojcu

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca 2012. Volonterski centar Istra, Sindikat umirovljenika Hrvatske - Podružnica Pula, Grad Pula, udruga Naš san njihov osmijeh i udruga Gledati srcem iz Zagreba okupit će se na okruglom stolu i volonterskoj radionici „Snaga volontiranja" koje će se održati 5. prosinca od 10 do 18 sati u Dnevnom boravku Rojc, Gajeva 3 (prizemlje).
Cilj je isticanje raširenosti volonterstva i doprinosa volontera zajednici, otvaranja diskusije o mogućnostima promoviranja vrijednosti volonterstva i poticanja kvalitetnih načina privlačenja i zadržavanja volontera u organizacijama koje rade na unapređenju kvalitete života građana. Volonterke i volonteri velika su snaga zajednice te se ovom prilikom želi i odati priznanje svima koji dobrovoljno ulažu svoje vrijeme, trud, znanja i vještine za dobrobit drugih i zajednice u kojoj živimo.
Okruglom stolu prisustvovati će predstavnici Istarske županije i Grada Pule, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, udruge Gledati srcem iz Zagreba i dr.., dok će u nastavku programa volonteri svojim kreativnim vještinama oslikavati rukotvorine i poruke nade za djecu u Tanzaniji koje udruga Gledati srcem redovno posjećuje i donacijama im gradi školu. Sudionici radionice će oslikavanjem radova pomoći i izradu suvenira za prikupljanje sredstava udruzi Jak kao Jakov, koja financijski pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti.(REX)