Okončan trogodišnji program ‘PAUSI - program aktivnog uključenja slijepih Istre’

Okončan trogodišnji program ‘PAUSI - program aktivnog uključenja slijepih Istre’-106946

ZA VEĆINU JE KORISNIKA OVAJ PROGRAM PROMIJENIO ŽIVOT NA BOLJE
Udruga slijepih Istarske županije ovih dana privodi kraju provedbu trogodišnjeg programa iz područja socijalne skrbi za razdoblje od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2020. godine pod nazivom "PAUSI - program aktivnog uključenja slijepih Istre".

Riječ je o programu kojeg je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu programa "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju Udruge", ukupno vrijednom 690.000,00 kuna.

U sklopu programa zaposlene su četiri osobne asistentice, tri na pola radnog vremena, te jedna na puno radno vrijeme, a koje su svojim radom pokrile prostor gotovo cijele Istarske županije.
Njihove je usluge koristilo ukupno 23 člana Udruge slijepih Istarske županije.

Iz provedene završne ankete proizlazi da je za veliku većinu korisnika program promijenio njihov život značajno na bolje.
Veliki postotak ispitanika kao uslugu koja im je bila od najveće koristi, odnosno pomoći, izdvojilo je šetnju, odnosno izlazak iz kuće i razgovor, a slijede zatim održavanje čistoće kuće, nabavka namirnica te plaćanje računa i preuzimanje lijekova.

Partneri na projektu bili su Centar za socijalnu skrb Pula te Istarska županija.

Dodajmo kako je Udruga kandidirala nastavak ovog programa na natječaj Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, a rezultati se očekuju narednih dana.

(Rex)