Održana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u Umagu

Održana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u Umagu-65194

ODAZVALO SE 93 DARIVATELJA, PRIKUPLJENO 70 DOZA
Proteklog vikenda, u subotu 30. siječnja, u prijepodnevnim je satima u zgradi Crvenog križa Umag održana prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području bivše Bujštine. Na akciju koja je organizirana u suradnji s Djelatnosti za transfuziologiju KBC Rijeka, odazvalo se ukupno 93 darivatelja krvi, a prikupljeno je ukupno 70 doza ove dragocjene tekućine.

Samoj je akciji pristupilo čak 13 darivatelja koji su krv darovali prvi put. Crveni križ Bujštine aktivno radi na populariziranju darivanja krvi posebno među mlađom populacijom s ciljem stvaranja što većeg broja aktivnih darivatelja.

U prvoj ovogodišnjoj akciji od ukupno 9 planiranih za 2016. godinu, svakako treba čestitati jubilarcu Borisu Matkoviću iz Umaga koji je krv darovao čak 100 puta, kao i Nerini Mlinarić iz Umaga koja je krv darovala 55 puta. Ove osobe već godinama daleko od javnosti čine vrlo humani i plemeniti čin, a sve u cilju spašavanja tuđih života. Stoga svakako predstavljaju primjer ostalim građanima te uvelike utječu na popularizaciju dobrovoljnog darivanja krvi čime je želja potaknuti što veći broj novih darivatelja u buduće akcije.
(Rex)