Održan sastanak udruge IFUOSI sa istarskim županom

Održan sastanak udruge IFUOSI sa istarskim županom-132482

UDRUGA JE ŽUPANU IZNIJELA POJEDINAČNE PROBLEMATIKE SVOGA ČLANSTVA
U srijedu, 23. studenog 2022. u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije, održan je sastanak članica Istarskog foruma udruga osoba s invaliditetom sa županom Istarske županije Borisom Miletićem i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Gordanom Antić.

Tom su prilikom predstavnici udruga IFUOSI iznijeli pojedinačne problematike svog članstva, a govorilo se i o proračunu 2023. godine. Prisustvovali su redom predstavnici: Društva distrofičara Istre, Društva multiple skleroze Istarske županije, Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre, Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruge
paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije, Udruge slijepih Istarske županije, Udruge stradalih u prometu te Udruge za autizam Istre.

Predsjednik Zlatko Kuftić osvrnuo se na potrebu zapošljavanja jedne osobe u IFUOSI te je predstavio tim za projekte i programe koji će do 15. siječnja 2023. održati sastanak sa članicama Istarskog foruma udruga osoba s invaliditetom u svrhu prikupljanja pojedinačne problematike pojedinih populacija osoba s invaliditetom.

Župan Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo zbog inicijative formalne registracije IFUOSI te iskazao pozitivnu namjeru za međusobnom suradnjom.

(dv)