Održan pojedinačni turnir u elektronskom govornom pikadu za slijepe

Održan pojedinačni turnir u elektronskom govornom pikadu za slijepe-136329

POVODOM DANA GRADA POREČA
U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije, Podružnice Poreč, u petak 28. travnja 2023. godine održan je pojedinačni turnir u elektronskom govornom pikadu za slijepe povodom Dana Grada Poreča. Organizator turnira je bila Udruga slijepih Istarske županije u suradnji s Planinarsko rekreativnim klubom slijepih Istarske županije. U sklopu pojedinačnog turnira, B1 kategorije (osobe bez ostatka vida) sudjelovalo je pet natjecatelja, treće mjesto je osvojila  Martina Belić, drugo mjesto Radenko Družetić, a prvoplasirani je bio Zlatko Sandrić.

U konkurenciji B2 (natjecatelji s ostatkom vida, redovni članovi Udruge i videći natjecatelji) sudjelovalo je ukupno 4 natjecatelja, od kojih se na trećem mjestu plasirao Mihael Korpar, drugo mjesto osvojio je Milan Rojnić, a prvo mjesto Samanta Holli. 

Sudac turnira bio Mihael Korpar, a logistički tim djelatnice USIŽ: Samanta Holli i Irena Bratović, a voditelj turnira bio je Zlatko Kuftić.

Velik doprinos u uspješnoj organizaciji pojedinačnog turnira u pikadu dale su Irena Bratović i Olimpija Meden, dopredsjednica USIŽ i predsjednica podružnice Poreč. Turnir je financiran financijskim sredstvima Grada Poreča.

(REX)