Održan Memorijalni turnir u govornom elektronskom pikadu za slijepe

Održan Memorijalni turnir u govornom elektronskom pikadu za slijepe-116554

EDUARD ŽUFIĆ
Članovi i volonteri Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije te Udruge slijepih Istarske županije, sukladno epidemiološkim mjerama, okupili su se u četvrtak, 15. travnja 2021. u prostorijama USIŽ u Zadarskoj 40 u Puli na 5. ekipnom i 9. pojedinačnom Memorijalnom turniru u govornom elektronskom pikadu za slijepe "Eduard Žufić".

Od ukupno 6 ekipa: Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin i Poreč, trećeplasirana bila je ekipa Buzet u sastavu - Marija Legović, Dara Paris i Paško Šimunac.  Drugo mjesto osvojila je ekipa Poreč, u sastavu: Ivan Fonović, Zlatko Sandrić i Saša Stanković. Pobjednik ekipnog turnira bila je ekipa Novigrad, u sastavu: Željko Čižmešija, Zlatko Močenić i Brigita Žufić.

U pojedinačnim kategorijama plasman je bio sljedeći:

B1 kategorija (natjecatelji bez ostatka vida) obuhvatila je 8 natjecatelja, od kojih se kao treći plasirao Željko Čižmešija, na drugom mjestu bila je Đina Tončić Fonović, dok je prvo mjesto osvojio Zlatko Sandrić.

U kategoriji B2 (natjecatelji s ostatkom vida) sudjelovalo je 7 osoba, od kojih se na trećem mjestu plasirao Zlatko Močenić, na drugom Saša Stanković, a prvo mjesto osvojila je Terezija Gajski. 

U kategoriji "volonteri" bilo je prijavljeno 5 natjecatelja, od kojih se na trećem mjestu plasirala Brigita Žufić, na drugom mjestu Anica Todorović, a prvo mjesto osvojila je Iva Pučić.

Voditelj turnira bio je Zlatko Kuftić, glavni sudac Anica Todorović, a članovi logističkog tima: Iva Pučić, te Brigita Žufić. 

Turnir koji je održan povodom 10. obljetnice Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije i 70. obljetnice Udruge slijepih Istarske županije, financiran je od strane Grada Poreča, Sportske zajednice Općine Svetvinčenat te Sportske zajednice Grada Pule.    

(REX)