Objavljeni rezultati natječaja „Igraj glavom!“

Objavljeni rezultati natječaja „Igraj glavom!“-136845

KREIRANJE VIZUALA U BORBI PROTIV OVISNOSTI
U natječaju za najbolji vizual u borbi protiv ovisnosti pod nazivom 'Igraj glavom!' kampanje Bježi/Via za 2022. godinu koju provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije sudjelovali su učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola u Istri.

U natječaju „Igraj glavom! – Gioca con la testa!“ pozvali su učenike da pokažu svoju inventivnost u kreiranju vizuala u borbi protiv ovisnosti (droga, alkohol, cigarete, kockanje, kompjuterske igrice i dr.) 

Tehnike izrade radova bile u različite - tekst, crtež, fotografija, video i dr. Žiri je pregledao je sve pristigle radove, njih 104 iz 12 istarskih osnovnih i srednjih škola te proglasio najbolje. 

Prvu nagradu  osvojio je učenik Talijanske srednje škole- Scuola Media Superiore Italiana „Dante Alighieri“ Pula-Pola Diego Belci s radom u kombiniranoj tehnici „Igraj glavom“ za koji će biti nagrađen tabletom. Mentor Mauro Bortoletto, prof. 

Drugu nagradu osvojila je Ivana Sluganović, učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina s radom u kombiniranoj tehnici "Pametno biraj, poroke ne diraj!" koja će biti nagrađena poklon paketom kampanje „Bježi Via“. Mentor: Eva Bulić, prof. likovne umjetnosti. 

Žiri je također istaknuo vrlo vrijedne radove i majicama kampanje Bježi/Via nagradio: 
- Antonio Zanini, 8 razred OŠ Vladimir Nazor -  SE "Vladimir Nazor", Rovinj – Rovigno (mentor Toni Žufić), 
- Ala Mujanović, 7. b, OŠ Šijana, Pula (mentor Nada Žunec), 
- Chiara Marđetko Scuola Media Superiore Rovigno
- Evelin Parencan, classe VII, Scuola elementare italiana Cittanova, (Mentor Erika Preden) Kristina Pačić OŠ Kaštanjer Pula
- Katia Modrušan, 8. b, OŠ Stoja, Pula, (Mentor Nada Žunec)
- Lucia Gašparini 3.c, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj (pedagoginja Samanta Kuhar)

(REX)