Obilježen Dan Općine Sveta Nedelja

Obilježen Dan Općine Sveta Nedelja-121677

U ZNAKU OČUVANJA STARIH RECEPATA ISTARSKE KUŽINE I ZAŠTIĆENE CAKAVICE
Jučerašnja proslava "16. otobra"  u organizaciji Općine Sveta Nedelja i Turističke zajednice općine Sveta Nedelja obilježena je uz marendu i vinare te pjesničko-scensku aktivnost u sklopu projekta "Ca čitaš?" u organizaciji Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina i MKS Park skulptura Dubrova.

Program je započeo autentičnom dječjom kazališnom predstavom učenika OŠ Vitomir Širola-Pajo iz Nedešćine "Ca čitaš?".

U programu, kojeg  je vodila Loredana Ružić Modrušan, svojim autorskim radovima predstavile su se pjesnikinje Elis Konović, Josipa Milevoj te Roberta Razzi.

Promocija novog drugog tiskanog libreta na cakavici, zbirke pjesama i recepata "Spoda menduli šćorice z našega ugnjišća" je ono na što su svi posebno ponosni. Zahvaljujući podršci i financijskoj pomoći Istarske županije izdan je nastavak prve tiskane knjige na cakavici "Spoda Menduli versi s labinjonske skanciji".

Tom je prilikom i Nedi Milenkovski uručena povelju o počasnom članstvu, čime je postala prva počasna članica Udruge.

Program je završen podjelom nagrada i priznanja za najljepše uređenu okućnicu Općine, koja se organizira u suradnji s TZ Općine Sveta Nedelja te zajedničkom fotografijom nagrađenih /Gracijela Kiršić I mjesto, Elvira Zajc II mjesto, Ester Šestan III mjesto  te po prvi put, Černjul Feruču je dodijeljeno priznanje za najljepše uređen balkon.

Svakako moramo spomenuti i edukativnu izložbu Društvo gljivara Labinšćine Martinčica .

Udruga žena Sv. Nedelja "Mendula" osnovana je 14. Listopada 2014.g. te je zahvaljujući entuzijazmu žena, pogotovo predsjednice Irene Mikuljan, postala ono što je danas, na ponos svih žitelja Općine Sveta Nedelja.  

(rex/G. PUTINA)