USKOK priveo: Dragana Štokovca , Doru Komparić, Krešimira Stojkovskog i Seada Ibrahimovića

USKOK priveo: Dragana Štokovca , Doru Komparić, Krešimira Stojkovskog i Seada Ibrahimovića-128101

TRAJE I PRETRES KUĆE DAMIRA JANKA, BIVŠEG PROČELNIKA ZA PROSTORNO UREĐENJE VODNJANA ALI I DRUGIH PRIVATNIH I POSLOVNIH PROSTORA 
Nakon privođenja Mladena Kancelara, bivšeg voditelja Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, privedeni su Dragan Štokovac, vlasnik tvrtke Štok d.o.o. iz Peroja, kojeg se povezuje sa slučajem jednog slovenskog vlasnika nekretnine na području Vodnjana i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana Dora Komparić. Priveden je Damir Janko bivši pročelnik Odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove Grada Vodnjana.

Uhićen je i Krešimir Stojkovski poznati pulski geodet iz tvrtke Geo biro d.o.o. poznat kao vlasnik više atraktivnih nekretnina u smamo centru Pule točnije na Portarati. Uhićen je Sead Ibrahimović bivši šef Odjela za prostorno uređenje  u Istarskoj Županiji.

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Trenutno se pod nadzorom policije nalazi više osoba te su u tijeku pretrage poslovnih i privatnih prostora.
 

(dv)