Novi Zagreb dobro namučio Rockwool Pulu

Novi Zagreb dobro namučio Rockwool Pulu-56141

ROCKWOOL : NOVI ZAGREB  88:81
Ako je netko očekivao pucački trening i završetak utakmice na + 40, 50 koševa razlike promašio je dvoranu ali i utakmicu. Bez Zubak, Ramljak, Đukić i Vešligaj trener Puljanki Ivan Đukić nije imao igračice koje bi poštujući rotaciju pritiskale gošće i dizale rezultat. Već na početku utakmice klackanje rezultata u kojem Puljanke nisu imale veću prednost od šest poena prednosti najavilo je utakmicu koja neće biti revija za publiku. Na prvi odmor se tako otišlo s rezultatom 21:20. U drugoj četvrtini stiglo se do rezultata 33:33 što je bio ipak signal za Puljanke da se trgnu. To one čine i na odmor odlaze s rezultatom 45:35.

   Nastavak utakmice gošće koriste za novo približavanje koje im u posljednjih 10 minuta igre donosi rezultat 58:52. U završnici utakmice ipak neiskusnije i u centimetrime niže gošće posustaju i to je Puljankama dovoljno za pobjedu 88:81. Da utakmica ipak ima domaću notu pobrinula se ponovno Lana Pačkovski sa 23 poena, a odmah do nje je bila za Zagrebčanke nezadrživa Katarina Trehub koja je uz 19 poena podijelila i nekoliko atraktivnih blokada. Svoje minute u obrani i napadu vrijedno su odradile Karmen Čičić i Ivana Blažević te Antonija Jurić koja je kod lomljena utakmice puno toga preuzela u svoje ruke.  

   Gošće, neugodno omalene, brze i dobre kod prodora i ispaljivanja trica definitvno nisu sastav s kojima Puljanke vole igrati. Sve što su gošće učinile vrtilo se oko Matee Tadić, Marine Kalebić, Rine Božiček i Tanje Dumbović koje su postigle sve bitnije koševe. Gošćama treba čestitati što su poraz priznale tek u posljednjih pet-šest minuta. Puljankama čestitke naravno za pobjedu ali i pronalaženju riješenja kada je obrana bila statična a napad bezidejan. Upravo tada ukazale su se igračice koje su pojedinačnom kvalitetom pokrenule stroj za pobjedu.

ROCKWOOL : NOVI ZAGREB 88:81 (21:20, 24:15, 13:17, 30:29)

Rockwool Pula: Đukić, Pačkovski 23, Jurić 17, Čičić 12, Mišić, Blažević 15, B. Trehub, Demirović, K. Trehub 19, Tukić
Novi Zagreb: Sarjanović 8, Tadić 12, Kalebić 18, Spretnjak 9, Kožuljević, Pavlinović, Grizelj 1, Božiček 19, Dunbović 14, Marošević. J.J.Ć.