Nogometaši OET-a pobjednici međunarodnog turnira u Novom Sadu

USPJEH NA SVEUČILIŠNOM NATJECANJU
S visokih  7:1 u finalu sveučilišnog međunarodnog  turnira u Novom Sadu  futsal ekipa Odjela za ekonomiju i turizam „Dr.Mijo Mirković“ u Puli o deklasirala je malonogometni profesionalni klub "Tvrđava" iz Novog Sada i time osvojila je prvo mjesto na ovome turniru. Natjecanje pod nazivom „Sve zvijezde Tehnološkog fakulteta“ održanno je od 20. do 23. svibnja povodom 50.godišnice osnutka Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, a pozvano je bilo ukupno osam odabranih ekipa.
Za razliku od ostalih međunarodnih turnira gdje često sudjeluje preko 30 sveučilišta, među kojima tek 10-12 ekipa uvijek konkurira za pobjednika, u ovom slučaju organizator je pozvao iskusne i kvalitetne ekipe tako da je ovaj turnir ponudio zaista vrhunske utakmice. Na turniru su sudjelovale sveučilišne futsal ekipe iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Slovačke. Kako je u zadnji tren odustala ekipa Sveučilišta iz Maribora kao posebni gost turnira pozvan je profesionalni Malonogometni klub „Tvrđava“ iz Novog Sada. Ekipa OET-a našla se u grupi B zajedno sa Tehnološkim fakultetom iz Zvornika (BiH), Sveučilištem u Novom Sadu i  Sveučilištem u Ljubljani. Iako bez čak trojice bitnih igrača koji su nastupili na poluzavršnici Državnog prvenstva Hrvatske (Martić, Mihalković i Marić), gdje je prvim mjestom izborena završnica turnira u Vinkovcima, naši dečki su jednostavno briljirali i sa pet pobjeda osvojili turnir. 
Početne utakmice u grupi nisu sugerirale da će pulski studenti biti tako nadmoćni. U prvoj utakmici izborena je tijesna pobijeda 4:3 protiv ekipe Tehnološkog fakulteta iz Zvornirka pri čemu su se posebno istaknuli naši iskusniji igrači Mavrić i Hrelja te mlađi Tomić i Matić. Druga utakmica protiv domaćina Sveučilišta u Novom Sadu odigrana je u visokom ritmu sa brojnim prilikama sa obje strane. U takvoj utakmici predstavnici OET-a bili su spretniji i sretniji i izvrsnom igrom Funčića (gol i asistencija) pobijedili su sa 2:1. Na taj način uzvratili su istom protivniku koji ih je identičnim rezultatom pobijedio na poznatom međunarodnom sveučilišnom turniru EUROBIZA 2010.godine.Treća utakmica bila je nešto lakša pri čemu je pobijeđena ekipa Ljubljane sa 3:0. 
Kao prvoplasiranoj ekipi u grupi B polufinale je OET-u donijelo ogled sa Sveučilištem u Beogradu. Utakmica je odigrana u visokom ritmu pri čemu su naši dečki iskoristili dvije od brojnih prilika i zasluženo pobijedili sa 2:0. U finalu je prema očekivanju OET čekao KFM (Klub malog fudbala) „Tvrđava“ iz Novog Sada koji su do finala sve protivnike jednostavno deklasirali...međutim pulskim studentima to je bilo samo motivacija više! Utakmica je krenula dinamično od samog starta a prvi gol za OET postignut je solo prodorom i eurogolom našeg kapitena Mavrića. Jedinu našu grešku na utakmici Novosađani vješto koriste i ubrzo izjednačuju na 1:1 što je bio rezultat na poluvremenu iako su naši dečki propustili puno više prilika za postizanje pogotka. Drugo poluvrijeme ponudilo je pravu rapsodiju Puljana koji su s čak šest golova deklasirali svog protivnika sa nevjerojatnih 7:1!
 Najprije je Hrelja odlično asistirao Tomiću za 2:1 a onda je i sam eurogolom povisio rezultat na 3:1. Nakon toga Urošević postiže još dva predivna gola, pa Tomić i Matić izvrsnim akcijama završavaju ovu predivnu priču. Za kraj je Matić pokazao svo svoje haklersko umijeće i nevjerojatnim driblinzima nekoliko puta doslovno „izluđivao“ protivničke igrače i izmamio velike ovacije publike. Bilo je to zasigurno najbolje poluvrijeme OET-a od 2005. godine kada je formirama futsal ekipa ali i pobjeda koja će se dugo pamtiti u sveučilišnim krugovima!! Iako se nije birao najbolji igrač turnira ovu titulu bi vjerojatno morali podijeliti naše „legende“ Mavrić i Hrelja koji su cijelu turnir odigrali na najvišoj mogućoj razini.  Futsal ekipu Odjela za ekonomiju i turizam "Dr.Mijo Mirković" u Puli činili su: Ivan Mavrić (kap), Dean Hrelja, Goran Tomić, Matija Funčić, Goran Urošević, Igor Todorov, Mario Ađam, Sandro Matić i Mijo Klunić. Ekipu je vodio mr.sc. Dean Sinković, MBA dok je studente pratio i predstavnik Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Massimo Brajuha.(REX, foto : www.efpu.hr)