Nina Kadrić i Martina Belić sudjelovale su na edukaciji korištenja Brajevog štampača

Nina Kadrić i Martina Belić sudjelovale su na edukaciji korištenja Brajevog štampača-131991

EDUKACIJA SE ODRŽALA U HRVATSKOM SAVEZU SLIJEPIH U ZAGREBU
U sklopu projekta "Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula", koji u partnerskoj ulozi Udruga slijepih Istarske županije provodi s ciljem poticanja zapošljavanja ranjivih skupina, predstavnice Udruge Nina Kadrić i Martina Belić sudjelovale su na edukaciji korištenja Brajevog štampača u Hrvatskom savezu slijepih u Zagrebu, 3. i 4. studenog 2022.

Nositelj projekta, čiji je cilj jačanje kompetencija osoba s invaliditetom radi njihove bolje konkurentnosti na tržištu rada, jest Općina Marčana, a uz Zakladu za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, partneri su i sljedeće udruge OSI: Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre.     

U periodu provedbe, predstavnici radno aktivnih nezaposlenih osoba s invaliditetom imali su prilike pohađati niz savjetovanja i edukacija s ciljem poticanja zapošljavanja OSI i njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Projekt ukupne vrijednosti 2.201.232,00 kn financira Europski socijalni fond. 

(REX)