Ni danas nema novooboljelih u Istri

Ni danas nema novooboljelih u Istri-105620

JEDNA OSOBA IZLIJEČENA, ŠTO ČINI UKUPNO 31 IZLIJEČENIH OD KORONAVIRUSA U IŽ
Od ukupno ispitanih 12 uzoraka brisa u Istri svi su negativni na koronavirus (COVID-19), tako da i dalje nema novooboljelih. Jedna osoba je izliječena, što čini ukupno 31 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji. Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je 12 novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), koja su dostavljena u laboratorij u Zagreb.

"Stabilna situacija je rezultat mjera. Bitno je da nastavimo sa svim mjerama koje jako dobro provodimo. Za nas bi bilo važno, osim što dobro provodimo mjere, da i naše bliže i daljnje okruženje dobije stabilnost. Ono kako smo i što smo radili za ovaj vikend i za ove blagdane vidjeti ćemo za desetak dana." - rekao je Aleksandar Stojanović.

Ravnateljica OB Pula Irena Hrstić rekla je su svi oboljeli hospitalizirani i pod zdravstvenim nadzorom i nema ni jednog pacijenta koji je u težem stanju. Dvoje ljudi su preuzeli iz riječke bolnice, a sutra će preuzeti još jednu pacijenticu, te se je zahvalila medijima koji prilično objektivno i dovoljno informativno izvještavate javnost.  

"Važno je naglasiti da mi u ovih mjesec dana imamo 37% izliječenih pacijenata, što je rezultat mjera kontinuirnog zdravstvenog nadzora. Imamo i znatno mali postotak teško oboljelih pacijenata, što me jako veseli." - rekla je Irena Hrstić.   

Načelnik PU istarske Božo Kirin je naglasio da policija u protekla dva dana nije zabilježila kršenje samoizolacije, a nije bilo ni kršenja mjera zadržavanja na ulici, osim što je bilo kršenje mjera napuštanja mjesta prebivališta.

"Hvala svim stanovnicima na savjesnom i odgovornom ponašanju, nadam se da će se tako i dalje nastaviti." - rekao je načelnik PU istarske Božo Kirin.

Na pitanje o kršenju mjera u hotelu Pula, gdje se nalaze bolesnici u samoizolaciji, načelnik PU istarske Božo Kirin je rekao da nemaju nikakve dojave o kršenju, a to je potvrdio i Dino Kozlevac.

"Hotel Pula je u sustavu liječenja pacijenata i nemamo nikakvih dojava o kršenju sa te strane." - rekao je Dino Kozlevac. 

 

(REX)