Nastavlja se drugi dio 14. sezone Giant MTB Zimske lige

Nastavlja se drugi dio 14. sezone Giant MTB Zimske lige-123810

NA OTOKU KRKU
Četvrto kolo GIANT MTB Zimske lige se po prvi puta održava u blizini mjesta Krk na otoku Krku. Zanimljiva je to lokacija u neposrednoj blizini plaže Plav ali i kampa Ježevac. Domaćin ovoga kola je prvoborac MTB Zimske lige a u organizacijama ovih rekreativnih utrka je svojevremeno sudjelovao kao član kluba BK Otok Krk. Zadnjih godina se Nikola kroz rad Bike Centra Krk bavi i drugim aktivnostima kao što je rad na projektu Camino Krk no to sigurno ne iznenađuje ljude koji ga imalo poznaju.

Registracija natjecatelja i start utrke održati će se kod plaže Plav. Prostora je puno i parking je osiguran. Za točne lokacije parkinga i starta molimo sve natjecatelje da pogledaju raspis utrke pri prijavi na portalu [url=http://www.prijavim.se]http://www.prijavim.se[/url] ili na FB eventu. Ruta glavne utrke i utrke kategorija U13 i U15 nakon starta kreće usponom u dužini od 3350m s kombinacijom asfalta, makadama i traila. Uspon je kao naručen da se vozači preraspodjele po snazi kako bi kasnije uživali na nešto užim puteljcima. Nakon uspona kreće spuštanje po trailu nazvanom James Bond do mora u dužini od 2000m. Trail je fluidan jer linija prati kanal vododerine sve do mora. Sljedećih 1550m vozi se po nešto zahtijevnijem putu uz more koja od vozača traži apsolutnu koncentraciju na stazu jer kako domaćim kaže: "Imati ćete osjećaj da ste loptica u fliperu." Dakle, očekuje vas prava Cross country staza, kružnog oblika, dužine 6870m i ukupnog uspona 134m po krugu. Biti će označena strelicama i trakama na mjestima promjene smjera. Podloge po kojima se vozi su šumski putevi, asfalt i makadam. Dječje utrke će se održati u neposrednoj blizini starta/cilja s dužinom kruga od 760m i uspona od 8m. Preporučujemo svim natjecateljima raniji dolazak i testni krug radi upoznavanja staze.

Utrka će se održati u 4 zasebna starta gdje su prve na redu 2 dječje utrke koje kreću od 12:00 h dok je start glavne utrke predviđen od 12:26 h. Start utrke za kategorije U13/U15 će biti zaseban te se održati nakon starta glavne utrke oko 12:28 h. 

Registracija natjecatelja na licu mjesta započinju od 10:00 te traje do 11.30 sati. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se i to točno ovdje [url=https://bit.ly/4koloXCJamesBond]https://bit.ly/4koloXCJamesBond[/url], najkasnije do subote, 15.1. u podne. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (dječja utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca jer se radi o rekreativnoj utrci a nakon utrke je svim sudionicima osigurana i okrijepa. Utrka će se organizirati i provoditi prema svim važećim epidemiološkim mjerama.

Najbrži i najspretniji određenih kategorija će dobiti vrijedne poklon bonove sponzora Giant Hrvatska dok će drugi dio kategorija osvojiti vrijedne nagrade talijanskog branda sportske odjeće Tofit koji prate utrke iz kola u kolo ovosezonske GIANT MTB Zimske lige.

Više o GIANT MTB zimskoj lizi možete saznati na FB stranici www.facebook.com/mtb.zimskaliga/. Detaljnije o svakom kolu možete pratiti u kreiranim eventima lige a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći na www.prijavim.se prilikom prijave na određeno kolo lige.

FB event utrke: https://www.facebook.com/events/1657700844561877
Video dijela staze: https://www.facebook.com/100001478645533/videos/1313261695876411/
FB page lige www.facebook.com/mtb.zimskaliga/
Fotografije: Bike Centar Krk, Valamar Loves Bike

Vidimo se u nedjelju, 16. siječnja na Krku na prvom kolu drugog dijela sezone GIANT MTB Zimske lige!

(REX)