Nakon zimskog sna kaštel Morosini-Grimani ponovno se budi

Nakon zimskog sna kaštel Morosini-Grimani ponovno se budi-135221

OTVARANJE KAŠTELA I BESPLATAN ULAZ ZA SVE TATE
Kaštel Morosini-Grimani ovoga vikenda ponovno otvara velika vrata svojim posjetiteljima. Iako su se u prostoru kaštela preko zime odvijala razna događanja i radionice, danas i službeno otvaraju sezonu. Tako je predzadnji vikend u ožujku rezerviran za dolazak u Savičentu i povratak u srednji vijek zahvaljujući ovom posebnom kaštelu.

Mlada i uvijek nasmijana ekipa iz kaštela pripremila je svojim posjetiteljima zanimljive aktivnosti pa vas tako posebno očekuju pravi srednjovjekovni vitezovi te mlada školica streličarstva i mačevanja, a za sve očeve pripremili su nešto posebno.
Povodom Dana očeva koji se obilježava u nedjelju, 19. ožujka, ovoga vikenda svim tatama osiguran je besplatan ulaz u kaštel. Nisu zaboravili ni na ostale posjetitelje jer za njih imaju promotivne cijene koje možete pronaći ovdje.

Osim što ovaj kaštel nudi odličnu priliku za otići na izlet s obitelji ili prijateljima, također se na zanimljiv i interaktivan način može doživjeti povijest Savičente i samog kaštela. Za ljubitelje zagonetki i igranja tu je Escape Castle u kojem trebate odgonetnuti 7 zagonetki kako biste izvukli mač iz kamena. Šetnjom zidinama možete vidjeti predivan pogled koji se pruža s vrha kaštela, a u sklopu njega nalazi se i Zbirka starog oružja Ferlin čiji je vlasnik veliki kolekcionar Mario Ferlin.

Kaštel će ove subote i nedjelje biti otvoren od 10 do 16 sati kada ih možete posjetiti po promotivnim cijenama, a tamo će Vas dočekati ekipa s osmijehom na licu. Stoga ne propustite ovu priliku da vikend provedete u ovom mirnom mjestu Savičenti koja će Vas odvesti stoljećima unatrag kada je sve bilo drugačije.

(I.I./ foto: Instagram Kaštel Morosini Grimani)