Najavljena utrka ‘‘Plava Laguna 5150 triatlon Poreč’’ - VIDEO

Najavljena utrka ‘‘Plava Laguna 5150 triatlon Poreč’’ - VIDEO-94000

NOVA SPORTSKA TOP MANIFESTACIJA KOJA NAS ČEKA 2019. U POREČU
Plava Laguna formalno je potpisala ugovor sa World triathlon corporation – vlasnikom licence za Ironman, i to za  utrku 5150 triatlon (olimpijski triatlon), koja će se na proljeće 2019. i 2020. godine održati u Zelena Resortu. U sklopu ove suradnje danas su u komunalnoj palači Grada Poreča predstavnici javnog sektora potpisali pismo namjere o podršci ovoj manifestaciji s Plavom Lagunom i WTC, a sve sa željom kako bi ova suradnja i sama manifestacija s godinama trebala rasti i postati tradicionalna.

Direktor utrke Goran Vrus istaknuo je da će se, u suradnji sa World triathlon corporation, u slijedeće dvije godine u Poreču održavati tri eventa koja su dio Iron mana. Prvi od tih evenata je ''Plava Laguna 5150 Triathlon'' u kojem se natjecatelji takmiče u olimpijskom triatlonu u kojem slijedi 1500 metara plivanja, 40 kilometara biciklizma i 10 kilometara trčanja, što iznosi točno 51,50 kilometara, pa je po zbroju dužine staze triatlon i dobio ime.

Start utrke biti će 5. svibnja u 7 sati u Uvali između Zelene i Plave Lagune gdje će se održati 1,5 km plivanja, dok će se na relaciji Zelena Laguna - Funtana - Poreč - Dračevac, u dva kruga po 20 kilometara održati biciklistički dio. Natjecatelji se zatim suočavaju s 10 km dugom trkačkom trasom koja vodi uz morsku šetnicu do središta grada, sa zapanjujućim pogledom i strastvenom potporom publike koja će ih inspirirati sve do cilja.

Drugi event će se održati 6. kolovoza pod nazivom ''Plava Laguna Iron Girl Poreč'', u kojem će se natjecateljke okušati samo u trčanju na 10 kilometara, dok će istog dana biti održan i treći event ''Plava Laguna Iron Kids Poreč'' koji će skupiti djecu od 4 do 14 godina koji će se natjecati na stazama od 200 metara do jednog kilometra.

Neven Staver, predsjednik Uprave Plave Lagune, naglasio je da je Plava Laguna u svojem 62-godišnjem postojanju uvijek razvijala sportski turizam, a najpoznatija je po licenci za jedan od najvećih sportskih evenata u Hrvatskoj ATP open turniru u Umagu, a i strateški plan Plave Lagune je nastavak razvijanja sportskih evenata.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je posebno istaknuo da se Poreč ističe kao TOP destinacija što se tiče evenata i događaja, a tako namjerava nastaviti i ove godine. Naglasio je da Poreč ima 8 sportskih dvorana, od kojih su dvije privatne, i da se ni veći gradovi ne mogu pohvaliti takvom infrastrukturom koja im omogućuje u napretku sportskog turizma.

''Već sada se radujem svibnju mjesecu, kada nas očekuju Dan Grada Poreča, naša Vinistra i sada 5150 Triatlon'' - rekao je s dozom oduševljenja Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, naglasivši da svega toga ne bi bilo da nema sinergije javnog i privatnog partnerstva.

Na kraju je Erwin Dokter iz World Triathlon corporationa, vlasnika licence za Ironman rekao da je vrlo sretan što će se ove manifestacije održati u Poreču, jer je rođen u Klagenfurtu, ali je još kao dijete dolazio na more u Poreč.

''U Plavoj Laguni dobili smo vrlo dobre i profesionalne partnere, koji nam uz Gorana Vrusa, iskusnog sportaša i profesionalca, predstavljaju odličan tim, a sam Poreč s okolicom je sjajna lokacija za ovakvo natjecanje.'' - istaknuo je Erwin Dokter.

Đurđica Orepić koja se trčanjem počela baviti u 47. godini života i po kojoj je napravljen dokumentarac 'Ironwoman', ističe se kao ''zaštitni znak'' manifestacije, koja je nastupala na raznim sličnim manifestacijama, pa i na Ironman 70.3 u Kini, Mallorci.

''Jako sam uzbuđena što će se ovakvo natjecanje održati u Poreču, gdje sam i započela svoju triatlon karijeru 2014. godine, kada sam se samo 15 dana prije natjecanja odlučila s maratona okušati i na triatlon natjecanju. Iako su me svi odgovarali od toga, ja sam uspjela i nakon toga sam se zaljubila u triatlon.'' - rekla je Đurđica Orepić.

(rex/video Renata Šimić)

Video vezan uz članak