Najava kampanje Društva psihologa Istre

Najava kampanje Društva psihologa Istre-121458

NEMA ZDRAVLJA BEZ MENTALNOG ZDRAVLJA
Društvo psihologa Istre je povodom 10. listopada, Svjetskog dana mentalnog zdravlja, pokrenulo kampanju pod nazivom “Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja”.

Kako bi podsjetili naše građane na važnost brige o mentalnom zdravlju, unijeli informacije o mentalnom zdravlju u svakodnevne gradske prostore i time utjecali na smanjenje stigme i predrasuda vezanih uz traženje stručne psihološke pomoći, članovi i članice Društva psihologa Istre osmislili su nekoliko aktivnosti kroz listopad:

- Pružanje usluge besplatnog online psihološkog savjetovanja (u trajanju od 1 h) u nedjelju, 10. listopada 2021., za 13 građanE koji se prvi jave na e-mail dpi@dpi.hr

- Objavljivanje anonimnih priča visokostresnih zanimanja (policajac, vatrogasac, liječnik)

- Objavljivanje statističkih podataka o mentalnom zdravlju na društvenim mrežama Društva psihologa Istre (Facebook i Instagram)

- Otvaranje nagradnog natječaja na društvenim mrežama Društva psihologa Istre (Facebook i Instagram) u kojem jedan pratitelj može osvojiti knjigu “Šest terapeuta i jedan klijent” (Frank Dumont, Raymond J. Corsini)

- Medijsko gostovanje kolegice Luane Poleis u ponedjeljak 11. listopada 2021. na Radio Eurostar Umag

- Osvještavanje građana s područja Pule i okolice kroz jumbo plakate “Nema zdravlja bez mentalnog zdravlja” na lokacijama kod glavne pošte i na autobusnom kolodvoru.

(rex)