Naj sportaši Pule atletičarka Dorja Zanetić i judaš Dominik Družeta - VIDEO

Naj sportaši Pule atletičarka Dorja Zanetić i judaš Dominik Družeta - VIDEO-66170

SPORTSKA ZAJEDNICA PULE PROGLASILA NAJUSPJEŠNIJE ZA 2015-TU GODINU
I ove su se godine najuspješniji sportaši, treneri i kolektivi Pule ponosno uspeli na pozornicu Doma branitelja na Danu pulskoga sporta, u organizaciji Sportske zajednice Grada Pule.

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti, slavlju i druženju, posebno su nagrađeni klubovi koji obilježavaju "okrugle", lijepe i velike godišnjice : Boksački klub "Pula" 70.godina, Jedriličarski klub "Vega" 130.godina, Veslački klub "Istra" 130.godina te Košarkaški klub "Stoja" 40.godina.

Posebna su priznanja za dugogodišnje vrhunske sportske rezultate osvojili i treneri Dean Ilić, za rad u Judo klubu Istarski borac te Milan Vitasović za rad u Atletskom klubu "Istra".

Najperspektivnijom sportašicom Pule za 2015.g. proglašena je judašica Istarskog borca Lara Kliba, osvajačica 3.mjesta na Europskoj olimpijadi mladih. Najboljom sportašicom proglašena je Dorja Zanetić, atletičarka Istre i državna prvakinja na 60 m u dvorani za kadetkinje.

Najperspektivniji je sportaš Pule za 2015. plivač Pule, Bruno Blašković, državni prvak u plivanju na 50 m slobodno u mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Najbolji je sportaš Dominik Družeta, judaš Istarskog borca i osvajač brončane medalje na EP u kategoriji U23.

Najuspješnija je pulska ekipa mlađe juniorska štafeta Atletskog kluba "Istra"; u sastavu: Ivana Babić, Lucia Vareško, Wanda Haber i Dorja Zanetić, koje su i državne prvakinje u štafeti 4 x 100 m i štafeti 100-200-300-400 m.

Najuspješnija je momčad Pule Judo klub "Istarski borac", koji su osvajači 1. mjesta u I HJL za seniore.

Naj sportašica s invaliditetom Pule je Mirjana Ružnjak, članica Biciklističkog kluba "Pula", osvajačica EURO CUP-a C1, cestovne utrke handbike WH4 u Beogradu.

Naj sportaš s invaliditetom je Davor Komar, član Boćarskog kluba "Istrijana" Pula, državni prvak na Kupu Hrvatske u Đakovu, BC4.

Nagrade za životno djelo Sportske zajednice Grada Pule za 2015-tu godinu osvojili su: Đani Rojnić, Nikola Peraić, Dorian Čalić i Mirko Juričić - Bibi.

Čestitke svima od srca, puno zdravlja i sportskih uspjeha!
Ljudi koji u treningu i svojem poslu svakodnevno pobjeđuju sami sebe, izvanredni su ljudi!   (J. Vitasović / foto: Safet Omerović Basso) 

Video vezan uz članak