Načelnik Goran Buić primio Svjetske prvakinje plesne skupine Pirueta

Načelnik Goran Buić primio Svjetske prvakinje plesne skupine Pirueta-78611

MLADE PLESAČICE SU DOBILE PRIGODNE POKLONE OD NAČELNIKA OPĆINE MEDULIN
Načelnik Goran Buić je danas, 05. lipnja 2017. godine u vijećnici Općine Medulin primio plesačice plesne skupine Pirueta iz Medulina koje su postale Svjetske prvakinje u svojoj plesnoj kategoriji.

Svjetsko plesno natjecanje DanceStar – World Dance Masters 2017. održalo se od 24. - 28. svibnja 2017. u Poreču te je ove godine obilježena i 10. obljetnica održavanja u Hrvatskoj. Na natjecanju je sudjelovalo više od 6000 plesača iz cijelog svijeta.

Plesačice Piruete Medulin – Karla Macan, Matilda Škorić, Ana Martinović, Livia Poldrugo, Mara Poldrugo, Nina Vignjević, Siena Bolković, Taja Ušić, Anđela Dorić, Leonarda Bajić i Vana Ćakić s voditeljicom Paolom Šimunović predstavile su se s koreografijom „Little things“. S navedenom koreografijom na kvalifikacijskom natjecanju DanceStar u Zagrebu osvojile su prvo mjesto te su se kvalificirale na svjetsko natjecanje u Poreču. U finalu u Poreču u iznimno jakoj konkurenciji i disciplini „contemporary modern children“ osvojile su prvo mjesto te time postale svjetske prvakinje u svojoj plesnoj kategoriji.

Načelnik Goran Buić i zamjenik načelnika Damir Demarin tom su prigodom pripremili plesačicama koje su nastupale prigodne poklone, kao i voditeljicama Paoli Šimunović i Mari Lazarić kao nagradu za postignut uspjeh. Plesačice su redom polaznice Osnovne škole „Dr. Mate Demarina“ iz Medulina od 2. do 5. razreda. Plesni studio Pirueta trenira u prostoru Ambulante u Medulinu, a voditeljica Paola Šimunović zahvalila se načelniku na podršci, a načelnik je istaknuo da je iznimno ponosan na plesačice studia Pirueta koje naporno treniraju i postižu izniman uspjeh. (rex)