Načelnik Kirac vjerni je navijač Istre 1961

Načelnik Kirac vjerni je navijač Istre 1961-135191

UZ SVE OBAVEZE NAĐE VREMENA ZA BAVLJENJE SPORTOM
Veliki ljubitelj sporta općenito, mladi načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac, strastveni je navijač NK Istre 1961. Primijetili smo kako je načelnik na svakoj utakmici NK Istre te odlučili saznati o njegovom motivu gledanja nogometnih utakmica. Također, načelnik se aktivno bavio veslanjem pa mu je danas najljepše sjesti u skif ili dvojac na pariće pa istražiti ljepote medulinskog zaljeva, Pomera, Premanture...

Vjerni ste pratitelj NK Istre na svim utakmicama. Pratite li Istru oduvijek? Uz sve obaveze koje imate kao načelnik kako uspijevate odvojiti vrijeme za odlazak na utakmicu?

NK Istra je svima poznati klub s tradicijom koju sam uvijek potiho pratio, a nešto aktivnije zadnje dvije i pol godine. Istina, uz sve obaveze koje načelnička funkcija nosi ipak domaće utakmice NK Istre pratim s tribine i time pružam svoju podršku upravi i igračima. Utakmice su pretežito vikendom pa to vrijeme pokušavam koliko mogu iskoristiti za opuštanje i odmor od svakodnevnih obaveza. Odlazak na utakmice me stvarno opušta, a i bude to prilika za druženje i uspostavu novih kontakata.

Kako komentirate uspjeh NK Istre u ovoj sezoni?

Mora se priznati da NK Istra ove sezone ostvaruje izvanredne rezultate što se osjeti i u atmosferi na stadionu. Primjetan je veći broj gledatelja i navijača koji se vraćaju na tribine. Drago mi je da mogu biti dio te atmosfere i što se toga tiče uprava i igrači rade jako dobar posao. Nadam se da će tako nastaviti.

Možete li izdvojiti nekog igrača ili igrače NK Istre (Zašto ih preferirate)?

Ne bih isticao nijednog igrača previše. Ovo je timski sport i vidi se da igrači djeluju kao ekipa na terenu. Može se izdvojiti par igrača koji rade prevagu, kao što su to primjerice Ante Erceg, golman Lovro Majkić i Einar Galilea, međutim lijepo je vidjeti nastupe mlađih igrača, primjerice Mateo Lisica, Marin Žgomba, Mihael Rovis, Antonio Maurić koji se igrački razvijaju uz ove starije igrače te čine budućnost NK Istre.

Pratite li samo Istru ili HNL općenito?

NK Istru pratim najviše, a ponekad i ostale klubove kada to vrijeme i poslovne obaveze dozvoljavaju. Pogledam Ligu prvaka i Kup UEFA, a pratim i domaće utakmice naših lokalnih klubova NK Medulina i NK Banjola ipak su to klubovi s našeg područja i u koje se trudimo ulagati. Također, Turistička zajednica Općine Medulin organizator je turnira Medulin KUP na koji dolaze klubovi iz Hrvatske i susjednih zemalja stoga se trudim popratiti i te utakmice.

Kojim ste se sportovima sve bavili? Je li to bilo profesionalno ili amaterski?

U mlađim danima amaterski sam trenirao tenis, nogomet, taekwon-do, a najviše sam se zadržao na veslanju. Volim sport, a veslanje mi je najviše odgovaralo jer se pretežno treninzi odvijaju na otvorenom, a boravak na moru mi je i dan danas hobi. Nema ljepše kada sjednete u skif ili dvojac na pariće pa potegnete od medulinskog zaljeva do marine u Pomeru, pa uz Premantursku cestu do Bijelih stijena u Premanturi. Trenirao sam u Veslačkom klubu Medulin, našem lokalnom klubu, od 5. razreda Osnovne škole do sredine Srednje škole. Veslao sam u skifu i dvojcu na pariće, a najbolja iskustva bila su odlasci na gostujuće regate po Hrvatskoj i inozemstvu. Treninge smo imali u Autokampu Medulin, a gotovo svi članovi kluba bili smo iz Medulina i Ližnjana, najčešće i prijatelji iz škole u Medulinu.

Bavite li se aktivno još uvijek nekim sportom?

Nažalost trenutno zbog obaveza ne bavim se previše sportom, a ponekad idem s prijateljima na termin malog nogometa, a svoje slobodno vrijeme volim koristiti za vožnju biciklom i jogging po prirodi. Bude to i prilika da obiđem našu općinu i na dva kotača.

(H.R./S.V./foto: E.Malagić)