Na najfrekventnijim mjestima Pule postavljeni plakati o mjerama sprječavanja širenja koronavirusa

Na najfrekventnijim mjestima Pule postavljeni plakati o mjerama sprječavanja širenja koronavirusa-104983

GRAD PULA IZRADIO JE I POSEBNE PLAKATE ZA VIŠESTAMBENE ZGRADE
Vodeći se preporukama Stožera civilne zaštite RH, Grad Pula izradio je plakate s najvažnijim informacijama, mjerama, uputama i kontakt brojevima za građane o koronavirusu COVID 19. Riječ je o dvojezičnim (hrvatski i talijanski) plakatima koji su postavljeni na najfrekventnijim lokacijama u gradu.
Pored najvažnijih informacija, na plakatima je ostavljeno dovoljno prostora za objavu najnovijih službenih odluka Stožera civilne zaštite RH koje će se, sukladno njihovom donošenju, promptno i postavljati.  

Uz to, obzirom na preporuke Stožera civilne zaštite RH, Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK te Udruge Upravitelj, Grad Pula izradio je dodatno još i posebne plakate koji su namijenjeni višestambenim zgradama u Puli. Ukupno je izrađeno 2.500 plakata koje će putem nadležnih službi Grada Pule biti podijeljeno svim pulskim upraviteljima koji će potom obavijesti izvijestiti na oglasnim pločama u višestambenim zgradama s kojima upravljaju.

„I sami znate da svaka višestambena zgrada u Puli ima stanare treće životne dobi koji su ujedno i najugroženija skupina kad je riječ o koronavirusu. Zato smo i odlučili napraviti poseban plakat s općenitim preporukama i korisnim informacijama kome se mogu obratiti u slučaju potrebe. Mi i dalje pratimo situaciju i prilagođavamo se svim mjerama i preporukama koje donosi Stožer civilne zaštite RH jer nam je svima zdravlje građana na prvom mjestu. Vrlo je važno u ovom trenutku da svatko od nas bude odgovoran i da se pridržava mjera koje Stožer donosi“, kazao nam je direktor Castrum Pula 97 Aleksandar Matić.

(REX)