Muška ekipa KDPSR Poreč peti put za redom osvojila CRO CUP

Muška ekipa KDPSR Poreč peti put za redom osvojila CRO CUP-130690

ZAKLJUČENA OVOGODIŠNJA SEZONA PLIVANJA NA OTVORENIM VODAMA
Plivačkim maratonom u Zadru završila je ovogodišnja sezona CRO CUP-a. Nakon 11 otplivanih maratona muška ekipa KDPSR "POREČ" ponovo je, po peti put za redom, osvojila ekipnu pobjedu. Ženska ekipa zauzela je drugo mjesto u ekipnom poretku. U pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su veliki broj plasmana među prva tri po dobnim kategorijama.

Sama utrka je protekla u potpunoj dominaciji plivača iz KDPSR Poreč. Prvo mjesto je s prednošću od preko dvije minute osvojio 17-godišnji Mauro Bobanović, drugoplasirani je plivač Ivan Cetina. Na treće mjesto se "ugurao" Damian Gardašanić iz riječkog Primorja, a onda slijede još četvorica plivača 4. Luka Vukelić, 5. Marko Jardas, 6. Aljoša Pribac i 7. Andrej Pribac. Ostali plivači KDPSR Poreč ostvarili su sljedeće plasmane: 12. Dalen Jahić, 25. Željko Sušek 26. Daniel Popović.

Kod djevojaka, najbolje plasirana plivačica bila je 13-godišnja Ana Bobanović, koja je zauzela 3. mjesto. Nika Fabijanić zauzela je 7. mjesto, a Blanka Kvaranta 11. mjesto. Zbog bolesti s utrke su izostale Lana Punek i Melisa Jahić koja je doputovala u Zadar, ali je putem dobila visoku temperaturu i nije mogla nastupiti.

Utrkom u Zadru KDPSR "POREČ" je na najbolji mogući način zaključio ovogodišnju vrlo uspješnu sezonu plivanja na otvorenim vodama.

(H.R.)