Mladi teniski talenti u borbi za naslov na međunarodnom vrsarskom turniru

Mladi teniski talenti u borbi za naslov na međunarodnom vrsarskom turniru-139621

TURNIR ZA DJEVOJČICE I DJEČAKE DO 14 GODINA
Istarska jesenska teniska sezona otvara se već tradicionalnim Maistra Cupom, međunarodnim teniskim turnirom za djevojčice i dječake do 14 godina, koji će se od 18. do 24. rujna održati u Vrsaru. Na terenima teniskog centra Petalon očekuje nas punih tjedan dana vrhunskog tenisa mladih tenisača i tenisačica iz 15 zemalja te sportska borba za dragocjene bodove na rang listi Tennis Europe (TE). Hrvatske će boje braniti tridesetak domaćih predstavnika, i to većinom u kategoriji za dječake.

Ovaj turnir treće kategorije Tennis Europe (TE) odlična je prilika ponajboljim mladim igračima i igračicama da pokažu svoj talent kao što su davno, upravo na istarskim teniskim turnirima u Rovinju i Vrsaru, svoje prve bodove osvajali budući osvajač Roland Garrosa, Thomas Muster, kao i najmlađi pobjednik Wimbledona, Boris Becker.

Organizatori turnira, na kojem su kao mladi zaigrali i najbolji članovi hrvatskih Davis Cup i Fed Cup reprezentacija, su Teniski klub Galeb, Turistička zajednica općine Vrsar i hotelijerska kompanija Maistra čije je dugogodišnje iskustvo garancija uspješnosti Maistra Cupa. 

Višegodišnja teniska tradicija, kvalitetna sportska infrastruktura, idealni geografski položaj i blaga mediteranska klima odigrali su ključnu ulogu u razvoju Vrsara kao nezaobilazne teniske destinacije, u kojoj se održavaju brojni teniski turniri tijekom cijele godine. Osim među igračima, Vrsar je omiljen i među renomiranim domaćim i europskim teniskim školama koje na njegovim teniskim terenima organiziraju kampove, pripreme i turnire.

(REX)