Mirko Ilić: Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta

Mirko Ilić: Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta-121593

IZLOŽBA U GALERIJI HUIU U PULI 
U četvrtak, 14. listopada u 19 sati, HUIU galerija u Zagrebačkoj 27 – Pula, poziva na otvorenje Izložbe “MIRKO ILIĆ: Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta”, u organizaciji HUiU-a i HDD-a.

Ova putujuća izložba, prvi put predstavljena u HDD galeriji u rujnu, daje panoramski prikaz rada istaknutog grafičkog dizajnera Mirka Ilića od plakata, preko novinskih naslovnica i ilustracija do stripova, remiksiranih kao priča o posljednjih 120 godina ljudske povijest, od početka 20. stoljeća do danas. Na izložbi ćete moći kupiti i upravo objavljenu knjigu “Mirko Ilić: Dizajnerska povijest svijeta” koja prati samu izložbu. Kustos izložbe je Marko Golub.

Postav u Galeriji HUiU u Puli prvo je gostovanje ove izložbe poslije zagrebačke premijere, a nakon toga slijedi putovanje u niz drugih gradova Hrvatske i regije. Uz izložbu otisnuli smo i knjigu Mirko Ilić: Dizajnerska povijest svijeta koja na 104 stranice teksta i reprodukcija u boji daje kompletan sadržaj izložbe u džepnoj formi. Možete je naručiti po cijeni od 75 kuna od HDD-a emailom na adresu hdd@dizajn.hr, kupiti u Hrvatskom dizajnerskom društvu (Boškovićeva 18, Zagreb) i u samom HUiU u Puli tijekom trajanja izložbe.


Izložba traje do 03. studenog 2021. godine i može se posjetiti od ponedjeljka do petka, od 12 do 20 sati.

Moli se da  se pridržavate epidemioloških mjera (nošenje maski i dezinfekcija ruku) pri ulasku u HUiU galeriju.
Program HUIU galerije sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije.

(REX)