Milina: Migrante tukli policajci iz Istre koji su bili na ispomoći na granici

Milina: Migrante tukli policajci iz Istre koji su bili na ispomoći na granici-121483

BRZA REAKCIJA RAVNATELJSTVA HRVATSKE POLICIJE
Kako tvrdi www.index.hr otkriveni su maskirani muškarcki koji udaraju migrante na granici s BIH. Šef Ravnateljstva policije Nikola Milina održao je presicu o maskiranim muškarcima koji su tukli migrante na granici, za koje je ministar Davor Božinović nešto ranije danas priznao da su to bili policajci. 
Milina je rekao kako je za trojicu policajaca utvrđeno da se nalaze na snimkama na kojima se vidi kako tuku migrante. Kazao je kako su pripadnici interventne policije, i to jedinice interventne iz PU istarske, koja je bila na ispomoći na granici s BiH. 

Milina tvrdi da su djelovali individualno i da nije bilo nikakve naredbe. Kada bi i postojala takva naredba na terenu, rekao je, policajci bi je morali prijaviti jer je riječ o kaznenom djelu.

Kako je kazao, za sada je utvrđeno da je riječ o trojici policajaca koji su postupali u radno vrijeme, a tek treba utvrditi zašto nisu nosili propisane odore, kazao je Milina.

Rekao je da su policajci udaljeni jer mlaćenje migranata "šteti ugledu hrvatske policije".([url=http://www.index.hr/REX]http://www.index.hr/REX[/url])