Marko Paliaga: Rovinjska noć ne ide u povijest, samo se prebacuje na mjesec rujan

Marko Paliaga: Rovinjska noć ne ide u povijest, samo se prebacuje na mjesec rujan-128059

STRANIM TURISTIMA SEVERINA ILI PETAR GRAŠO NE ZNAČE NIŠTA
Kako piše IstraIN odluka Turističkog vijeća grada Rovinja da jedna od najstarijih fešti, Rovinjska noć, navodno otiđe u povijest, izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.  

Naime, nakon što je godinama ova fešta bila najposjećenija na ovim prostorima uz brojne zvijezde koje su nastupale, odlučeno je kako će se zabava za građane Rovinja održavati u rujnu kada će se prigodnim programom održati fešta upravo za domaće, a ne za turiste kojima nastup Severine ili Petra Graše ništa ne znače.

Ovom odlukom želi se dodatno rasteretiti velike gužve i prometni čepovi, a s druge strane dati i priliku rovinjskim glazbenicima da svakog tjedna nastupaju diljem grada. Tako su još prošlog tjedna započele svirke koje će se do rujna održavati svake srijede i subote na dvije lokacije u Rovinju uz nastupe brojnih rovinjskih glazbenika.

O odluci da se ukine Rovinjska noć kakvu smo do sada poznavali oglasio se i gradonačelnik Marko Paliaga.

"Koncept Rovinjske noći je koncept osamdesetih godina kada je u Rovinju u to doba već pomalo prestajala turistička sezona i okretali smo se drugim aktivnostima. Svjedoci smo da smo prošle godine imali najjači deveti mjesec u povijesti našeg turizma. Svjedoci smo da u kolovozu u našem gradu boravi preko 30 tisuća gostiju. Samim time ni ja kao predsjednik Vijeća turističke zajednice ni članovi više ne vidimo smisao dovođenja dodatnih 20 tisuća ljudi, prometno ga opteretiti, stvarati stres kod naših sugrađana, parkiranja na zelenim površinama i svega onoga čemu smo svjedočili i sve zbog jednog koncerta ili vatrometa. Svim našim građanima zahvaliti ćemo se povodom Dana grada i naše zaštitnice kada ćemo imati i vatromet i zabavu i nastojat ćemo u budućnosti iskoristiti te dane za zabavu i zahvalu našim sugrađanima za ono što su doprinijeli u gostoljubivosti prema prijemu naših gostiju. Zabave u Rovinju nikada nije nedostajalo niti će nedostajati, a zle komentare prepuštam zlim ljudima" rekao je gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga.

(dv)