Marin Mogić iz KDPSR “Poreč” prvak Hrvatske na 1000 m

Marin Mogić iz KDPSR “Poreč” prvak Hrvatske na 1000 m-139620

ODLIČNI REZULTATI NA PRVENSTVU HRVATSKE 
U Omišu je 16.09.2023. održano PH na 10000 m na otvorenim vodama, koje je ujedno bilo i posljednja utrka CRO CUP-a 2023. U muškoj konkurenciji prva tri mjesta za plivače KDPSR POREČ.

Na PH na 10000 m u Omišu, novi prvak Hrvatske postao je plivač KDPSR "Poreč" Marin Mogić, drugoplasirani je naš Ivan Cetina, dok je treće mjesto zauzeo također naš plivač Mauro Bobanović. Bila je ovo dosad nezabilježena dominacija plivača jednog kluba na Prvenstvima Hrvatske. Nažalost u ženskoj konkurenciji nije mogla nastupiti Matea Sumajstorčić koja je s reprezentacijom bila u Grčkoj na Mediteranskim igrama na pijesku, tako da nije mogla ponoviti prošlogodišnji uspjeh i osvanje sva četiri naslova državne prvakinje (ostala je na tri naslova)

Utrka na 10000 m je uz utrku na 4000 m, koja se također plivala u Omišu, bodovana i za CRO CUP. U utrci na 4000 m pobjednica je bila naša 14-godišnja Ana Bobanović, koja je na cilju bila najbrža u obje konkurencije (muškarci i žene). Drugi je u cilj stigao također naš plivač Jan Karuza koji je tako pobijedio u konkurenciji muškaraca.

Jedina utrka u kojoj se nismo penjali na pobjedničko postolje bila je 1000 m u ženskoj konkurenciji iz već spomenutog razloga izostanka naše najbolje plivačice.

U ukupnom poretku CRO CUP-a naša muška i ženska ekipa zauzele su druga mjesta iza KDP ''DONAT'' iz Zadra, dok je trećeplasirani u obje konkurencije bio KDP ''SPLIT''.

(REX)