Ljetna škola improvizacijskog kazalište na Malom Brijunu

Ljetna škola improvizacijskog kazalište na Malom Brijunu-127967

PRIJAVE NA RADIONICE TRAJU DO 30.LIPNJA 
Kazalište Ulysses otvara svoja vrata svim zaljubljenicima u kazalište svojim novim programom “Ulyssesova ljetna škola”, u sklopu koje će se na Malom Brijunu u periodu od 6.-14.8.2022. održati edukacija iz područja improvizacijskog kazališta. 

Ljetna škola nudi priliku glumcima, izvedbenim umjetnicima, kazališnim profesionalcima i svim ljubiteljima kazališta za unapređenje vlastitih vještina i sposobnosti u inspirativnom okruženju nenaseljenog otoka Mali Brijun koji je dio Nacionalnog parka Brijuni. 

Radionicu “Improvizacijsko kazalište” vodit će francuski improvizacijski redatelji, glumci i pedagozi Pauline Calmé i Guillaume Boit uz poznatog hrvatskog glazbenika i vizualnog umjetnika Damira Urbana, dok su za organizaciju odgovorne umjetnice iz Kolektiva Igralke.

Improvizacijsko kazalište popularno je diljem svijeta, a kazalište se u ovoj formi najviše približava sportu jer publika aktivno sudjeluje u kreiranju događaja na sceni, podržava protagoniste i gleda predstavu koja nastaje u realnom vremenu, drugačija svake večeri.

Francuski mentori Pauline Calmé i Guillaume Boit ponudit će polaznicima različite tehnike i alate improvizacijskog kazališta, stvarajući okruženje za spontanu igru i oslobađanje kreativnosti. Cilj radionice je, uz učenje novih alata istraživanja i kreiranja, osmišljavanje i izvođenje individualnih ili grupnih improvizacijskih točaka. 

Radionicu će obogatiti poznati hrvatski glazbenik i vizualni umjetnik Damir Urban koji će voditi radionicu glazbenog istraživanja. Urban će voditi polaznike u kreiranje instrumenata od prirodnih elemenata, snimanje i komponiranje zvukova iz prirode koji će poslužiti kao glazbena kulisa za kazališne improvizacije koje će se kreirati tijekom radionice i rezultirati završnim performansom. 

Radionica se održava na engleskom jeziku.

Ovo je prvi puta da se, uz tradicionalni kazališni i koncertni program, na Malom Brijunu odvijaju i edukativne radionice, uz mogućnost posjećivanja predstava s redovnog programa. 

Smještajni kapacitet na Malom Brijuni prvi puta se ovom prilikom stavlja u funkciju te će polaznici radionice biti prvi stanovnici ovog inače nenaseljenog otoka.

Prijave na radionice traju do 30. lipnja 2022. i šalju se na e-mail adresu http://summerschool@ulysses.hr. 
Više informacija o programu i voditeljima pronađite na mrežnim stranicama Kazališta Ulysses. 

(H.R.)