Leo Bernaz osvojio treće mjesto na 45. Memorijalu Đuro Dubenik

Leo Bernaz osvojio treće mjesto na 45. Memorijalu Đuro Dubenik-143024

U KATEGORIJI KADETA
Na 45. Memorijalu Đuro Dubenik u Dugom Selu nastupilo je u kategoriji kadeta 56 stolnotenisača. Leo Bernaz (Brovinje) se opet plasirao u polufinale gdje je tijesno izgubio 3 : 2 od trenutno drugog kadeta Hrvatske i pobjednika turnira Valea (Pula). Do polufinala Bernaz je odigrao pet mečeva. U grupi je pobijedio Pulića (Vrsar), Prskala (Mihovljani) i Škoka (Požega) bez izgubljenog seta. U 1/8 finala je bio bolji od Metera (TIS Zagreb) također 3 : 0. 

U četvrtfinalu se dosta namučio protiv Jurića (Marathon Zagreb) pobijedivši 3 : 1. U polufinalu je poveo protiv Valea (Pula) osvojivši prvi set 11 : 2, imao je set loptu u drugom setu koji je ipak izgubio 13 : 11. Osvojio je treći set 11 : 9 i poveo 2 : 1, ali je tada koncentracija pala i u finale se plasirao Vale koji je i osvojio turnir. 

Dan ranije Bernaz je igrao i u konkurenciji mlađih juniora. Prošao je grupu kao drugoplasirani iza trenutno prvog mlađeg juniora Hrvatske Milaka (Visia) i pobjedom protiv Zidarića (Pula). U 1/8 finala je izgubio od šestog s rang liste Majcena (Zagreb) 3 : 1.

Na turniru su nastupili i Josip Griparić i Sara Bernaz, ali unatoč solidnoj igri ostali su bez zapaženih rezultata.

(REX)