Leo Bernaz osvojio dvije bronce na Prvenstvu Hrvatske

Leo Bernaz osvojio dvije bronce na Prvenstvu Hrvatske-144416

PRVENSTVO HRVATSKE ZA KADETE I KADETKINJE U ZAGREBU
Od petka do nedjelje u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje u stolnom tenisu. Nastupili su i članovi STK Brovinje Leo i Sara Bernaz. Leo Bernaz je opravdao očekivanja uoči prvenstva osvojivši dvije bronce i to u igri parova te pojedinačno. Sara Bernaz je ostvarila uspjeh već samim plasmanom na prvenstvo, ali nije uspjela iznenaditi bolje suparnice. Jedinu pobjedu ostvarila je u 1/16 mješovitih parova kada su ona i Prekalj (Vrsar) pobijedili požeški par Budimir/Vujasinović. 

U mješovitim parovima Leo Bernaz je igrao s igračicom Aquaestila iz Duge Rese Han Vukelja Leeloo. Iako su postavljeni za druge nositelje zaustavljeni su već u 1/4 finalu. Zanimljivo je da su u 1/8 finala na suprotnim stranama stola bili Leo i Sara koja je u paru igrala s Prekaljem (Vrsar). 

U kadetskim parovima Bernaz je igrao s Šargačem (Dugo Selo). Osvojili su broncu nakon pobjeda u 1/8 finala protiv para  Prekalj/Pulić (Vrsar) 3 : 0 te u 1/4 finalu protiv Jurić/Terihaj (Maraton/Samobor) 3 : 1. U polufinalu su poraženi od kasnijih prvaka Hrvatske pulskog para Vale/Zidarić 3 : 1.

U pojedinačnoj konkurenciji Bernaz je nastavio niz uspješnih nastupa na prvenstvima Hrvatske posljednjih godina. Pobijedio je redom Kulaša (Libertas Dubrovnik), Benkovića (Jaska), Brumnjaka (Opatija) u grupi, zatim u 1/8 finala Crnoju (Dugo Selo) te u 1/4 finalu Kovačića (Mihovljani). U polufinalu je bolji od njega bio Vale (Pula). Ovim rezultatom Bernaz je zadržao treću poziciju na rang listi najboljih kadeta u Hrvatskoj.

(REX)