Lažno potpisivala i izdavala naloge za isplatu s novca s računa klijenata

Lažno potpisivala i izdavala naloge za isplatu s novca s računa klijenata-127310

55-GODIŠNJA DJELATNICA U JEDNOM ISTARSKOM POŠTANSKOM UREDU PRIBAVILA SI KORIST OD 405.500 KUNA
Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 13. svibnja 2022. podiglo pred Općinskim sudom u Pazinu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1967.) zbog počinjenog kaznenog djela pronevjere, kaznenog djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te kaznenog djela prijevare.

Okrivljenici se stavlja na teret da je od 2019. do 2021. godine, kao zaposlenica u poštanskom uredu u jednom gradu na području Istre, izdavala naloge za isplatu novca s računa klijenata te ih lažno potpisivala, nakon čega je s njihovih računa dizala novac u gotovini, a kako bi prikrila podizanje novčanih sredstava, tereti ju se da je na izvadcima o promjenama i stanju na računu unosila neistinite podatke o stanju računa koje je potom, tako prepravljene, dostavljala klijentima.

Okrivljenicu se tereti da je tijekom veljače 2019. godine, nakon što ju je klijent zatražio sklapanje ugovora o štednji te oročenje novčanog iznosa od 40.000,00 kuna, iskoristila njegovo povjerenje i sastavila zahtjev za izdavanje udjela u investicijskom fondu kojeg je klijent potpisao uvjeren kako potpisuje ugovor o štednji. Okrivljenica taj zahtjev nije uplatila u fond već je, tereti ju se, novac osobno podigla za sebe.    

Tereti ju se da si je opisanim protupravnim postupanjem pribavila imovinsku korist u iznosu od 405.500,00 kuna te je Županijski sud u Puli, na temelju prijedloga ovog državnog odvjetništva, odredio privremenu mjeru zabrane otuđenja i opterećenja nekretnina u njezinom vlasništvu.

(dv)