Konvoj kamp kućica iz Poreča krenuo za Glinu i Petrinju

Konvoj kamp kućica iz Poreča krenuo za Glinu i Petrinju-113421

POREČANI U AKCIJI, POKAZALI  VELIKO SRCE
“Trebaju nam kamp kućice ! Ljudi i mala djeca su noć proveli na otvorenom” – apel  je to koji je jučer putem medija objavljen javnosti. Građani Poreštine organizirali su se i odmah krenuli u akciju prikupljanja transporta kućica i kampera. Vučna služba Bernobić, Auto kamp Polidor, Grad Poreč i mnogi naši sugrađani odazvali su se apelu. Točno u podne ispred dvorane Žatika krenuo je konvoj. 
Porečki gradonačelnik Loris Peršurić kontaktirao je gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i izrazio mu podršku u ime cijelog Grada Poreča, te ponudio pomoć između ostalog i u smislu operative s obzirom na kritičnu situaciju. Gradonačelnik Peršurić jučer i danas je na terenu, te obilazi službe i organizacije koji sudjeluju u akcijama prikupljanja pomoći. 
“Sve su to donacije građana s cijele Poreštine i šire, a pomoć i dalje prikupljaju i Crveni križ Poreč, Šajete u staroj Školjki, MK Highlanders iz Nove Vasi, kao i naši porečki mjesni odbori, te brojne udruge i inicijative.
Hvala od srca svima!” napisao je Gradonačelnik Grada Poreča na službenoj Facebook stranici. 

Ispred dvorane Žatika krenuo konvoj kamp-kućica prema pogođenim područjima.�� Sve su to donacije građana s cijele...

Objavljuje Loris PeršurićSrijeda, 30. prosinca 2020.

 

Veliki broj građana, fizičkih i pravnih osoba, udruga, klubova, organizacija, prijevoznika i društava s područja Poreča, odmah su ponudili razne oblike pomoći , a ista se nastavlja i dalje. Pomoć se prikuplja po svim porečkim mjesnim odborima, a veliki dio pomoći prikupljao se u bivšoj „Školjki“ gdje je prikupljanje organizirala navijačka skupina Šajete. 
U dogovoru s porečkim Crvenim križem osigurani su prostori za prikupljanje hrane., a izdane su obavijesti s listom potrepština koje se prikupljanju – od prehrambenih, higijenskih i zaštitne opreme (detalji se nalaze u letku u privitku), kao i lokacije gdje se može prikupljati. U Poreču je to u sjedištu Crvenog križa na adresi Partizanska 7 od 8.00 do 16.00 sati, a njihov kontakt broj je 431-013. 

Iz Crvenog križa Istarske županije danas su uputili obavijest u kojoj mole građane da više ne prikupljaju pomoć u odjeći i obući, već da doniraju prema popisu Crvenog križa. Sve info na hck.hr