Koncert pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika

Koncert pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika-128063

29.LIPANJ, SRIJEDA, POČETAK U 20:30
Tradicionalni godišnji koncert pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika održat će se u srijedu, 29. lipnja 2022. g. u Crkvi sv. Franje u Puli s početkom u 20:30 sati. 

Na koncertu će sudjelovati flautistice Nataša Dragun i Samanta Stell, klarinetist David Kumpare, gitarist Žarko Ignjatović te klaviristi Elda Krajcar Percan, Jadranka Celić Bernaz, Aleksandra Golojka, Vladimir Mlinarić i Sandro Vešligaj. Gost na koncertu bit će renomirani slovenski klarinetist Slavko Kovačič, profesor na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Mariboru.

Većina točaka koncerta je u duhu obilježavanja obljetnica nekoliko skladatelja. Tako će se obilježiti 30. godišnjica smrti našeg najplodnijeg skladatelja Bruna Bjelinskog, zatim 110. obljetnica rođenja i 40. godišnjica smrti Ivane Lang, koja spada među rijetke žene skladateljice u hrvatskoj glazbi, te 50. obljetnica umjetničkog stvaralaštva Bashkima Shehua, redovitog profesora u trajnom zvanju Muzičke akademije u Puli i zaslužnog pulskog kulturnjaka.

Također, obilježit će se i 330. obljetnica rođenja Giuseppea Tartinija te 170. rođenja Philippa Scharwenke, njemačko-poljskog skladatelja.

Ulaz je slobodan.

(H.R.)