Komentari građana nakon objave o uvođenju mjere rada za opće dobro bez naknade

Komentari građana nakon objave o uvođenju mjere rada za opće dobro bez naknade-127945

MNOGI PODRŽAVAJU, NO IMA I ONIH KOJI SE BUNE...
Na Facebook profilu od Regional Expressa javilo se mnoštvo građana koji su htjeli izraziti svoje mišljenje nakon objave o uvođenju mjere rada za opće dobro bez naknade.

Prisjetimo se, Grad Pula po prvi put uvodi mjeru rada za opće dobro bez naknade te ako odbiju posao radno sposobne osobe će izgubiti socijalnu pomoć. Planira se da prvi radno sposobni korisnici krenu s radom početkom srpnja, a korisnici će moći raditi poslove u Herculanei. 

Čitajući komentare naišli smo većinom na odobravanje mjere:

"Bilo bi i vrijeme."
"Konačno!"
"Fala ti Bože..."
"Super, nek im daju pinel u ruku i nek piturivaju fasade"

Naravno, ima i onih koji se protive ovakvom načinu zapošljavanja osoba koje primaju socijalnu pomoć. Njihovi komentari su bili oštri i po izjavama se vidi da su ogorčeni odlukom:

"Sramota, udar na bolesne, daju minimalno, a traže povrat..."
"Nehumano i protuustavno"
"Važi li ta mjera i za političare, to volontiranje za opće dobro?? SVAKI ali baš SVAKI rad se mora platiti inače nema svrhe, mogu zabušavati, pokvariti posao na kraju, otići doktoru i na puno načina izbjegavati besplatan rad!!"

Bilo je i onih koji su se djelomično slagali s odlukom. Slažu se da se treba uvesti rad za one koji mogu, ali da im se to omogući na drugačiji način:

"Meni nije jasno zašto se onda tim osobama isto tako ne nađe posao i da rade za plaču, pa ako odbiju ukinuti im socijalnu pomoći. Kakav je to rad za opće dobro bez naknade. Slažem se da bi trebalo uvesti reda među korisnicima socijalne pomoći, jer vjerujem da ima više onih koji to zloupotrebljavaju, ali na drugačiji način, ne ovako, jer bojim se da se tako pogoduje raznim firmama koje će na taj naćin dolaziti do jeftine radne snage, a i time se smanjuje mogućnost zapošljavanja ljudi koji žele raditi i potreban im je posao."

"Ako mogu besplatno raditi potrebne poslove, onda ih zaposlite, dajte pristojnu plaću i ukinite socijalna davanja. Ko tada odbije posao, onda mu uskratite i socijalnu naknadu"

Izabrali smo i najsmješniji komentar na ovu temu:

"Ja sam za, ali ipak uz neku naknadu...Ovako će samo biti isfrustrirani. Još će se počet udarati trimerima i loviti kosilicama"

(H.R.)