Klub BPW Pula radno obilježio Svjetski dan poduzetnica

Klub BPW Pula radno obilježio Svjetski dan poduzetnica-102093

ISTARSKE PODUZETNICE POSJETILE MÜNCHEN
Delegacija od 40-tak istarskih poduzetnica boravila je od 21 do 24. studenoga 2019. godine na 13. Forumu poduzetnica Podunavlja BPW Danube net u Munchenu. Tematski je forum bio posvećen budućnosti u zapošljavanju žena, te novim mogućnostima ženskog poduzetništva u Podunavskoj regiji u digitalnoj ekonomiji i Industriji 4.0.

Dr.sc. Alida Perkov, dugogodišnja predsjednica i kasnije potpredsjednica Foruma, u svom obraćanju rekla je da era automatizacije i robotizacije nudi nove mogućnosti zapošljavanja i ekonomskog prosperiteta. Muškarci i žene suočavaju se s podjednakom razinom gubitka posla, ali s različitim mogućnostima prilagodbe. Zaposlenici će morati usvojiti tehnološku prilagodljivost, nove vještine i mobilnost. Neki će se poslovi izgubiti jer će ih zamijeniti roboti, otvorit će se novi poslovi povezani s gospodarskim rastom, investicijama, demografskim promjenama i tehnološkim inovacijama. Pri tom je naglasila ulogu civilnoga društva, odnosno BPW koji u Podunavlju igra ulogu u podršci promjena u zapošljavanju i poduzetništvu žena, surađujući s javnim, znanstvenim i realnim sektorom.

Na Forumu je predstavljen projekt Regije Baden Wurttemberg „Osposobljavanje žena za digitalizaciju u Podunavskoj regiji“, gdje je BPW Stuttgart nositelj, a BPW Pula i BPW Budimpešta partneri u projektu.

Tijekom konferencije održan je Lobbying for shopping, kojom prigodom su članice BPW Pula, poduzetnice Dubravka Orlić Bašlin, Slavica Bezić i Loredana Musizza, izložile svoje proizvode tijekom konferencije: mediteranska kozmetika, ručno rađeni svileni predmeti te skupocjene venecijanske maske.

(Rex)