Večeras klavirski recital brazilskog glazbenika Pabla Rossija u INK

Večeras klavirski recital brazilskog glazbenika Pabla Rossija u INK-133949

UTORAK, 24. SIJEČNJA U 19,30 SATI
Veleposlanstvo Brazila u Hrvatskoj, uz potporu Grada Pule, organizira klavirski recital brazilskog glazbenika Pabla Rossija, koji će se održati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, u utorak, 24. siječnja 2023. godine, s početkom u 19:30 sati.

Pablo Rossi, pobjednik „1st Nelson Freire National Competition for New Brazilian Talents“ 2003., gradi briljantnu glazbenu i umjetničku karijeru. Prvu nagradu, kao sudionik brojnih natjecanja za pijaniste, osvojio je sa sedam godina, a od tada je pobijedio na njih više od deset.

Kao solist nastupao je s brojnim komornim i simfonijskim orkestrima, a u prethodnih pet godina održao je više od osamdeset recitala u Europi, Sjedinjenim Američkim Državama, Africi i Južnoj Americi. Surađivao je mnogim istaknutim dirigentima današnjice te nastupao u značajnim europskim i svjetskim koncertnim dvoranama. Dobitnik je nekoliko značajnih pijanističkih nagrada, a diplomirao je i magistrirao s visokim ocjenama na Konzervatoriju Čajkovski, pod vodstvom renomirane pijanistice Elliso Virsaladze.

Na programu klavirskog recitala Pabla Rossija u Istarskom narodnom kazalištu, naći će se djela Beethovena, Chopina, Kriegera i Villa Lobosa.

(DV)