Kapuralin: Kome pogoduje porezna reforma…

Kapuralin: Kome pogoduje porezna reforma…-73338

PREDSJEDNIK SRP-a KOMENTIRAO I NAMJERU SLANJA HRVATSKIH VOJNIKA NA RUSKU GRANICU
Dugo najavljivana i pripremana porezna reforma neće i ne može riješiti egzistencijalne probleme naših građana. Ukidanjem najniže stope poreza na dohodak od 12% i sniženjem gornje sa 40% na 36% za najviša primanja, oni socijalno najugroženiji, sa najnižim primanjima ne dobivaju time ništa, ili zanemarivo, a porastom PDV-a na osnovne životne potrepštine, život poskupljuje.
Onima sa visokim primanjima, plaće će znatno porasti, uključujući i političare', rekao je danas za medije Vladimir Kapuralin ispred SRP-a. Pojasnio je kako se na ovaj način neće smanjiti odljev određenih profila kadrova u inozemstvo, što bi trebalo postići objektivnim vrednovanjem poslova i deficitarnih radnih mjesta.

Napominje da će se manjak u proračunu koji nastaje povećanjem plaća najbogatijima, namiriti povećanim prihodom od PDV-a iz sektora ugostiteljstva. Smatra kako će to za posljedicu imati smanjenje broja zaposlenih, posebice sezonaca, a za ostale, manja primanja. Dio sredstava će se pretočiti u agrar, kaže Kapuralin, i podsjeća da je najveći posrednik agrara u Hrvatskoj Todorić, te zaključuje kako je jasno kome porezna reforma pogoduje.
Nadalje, naglašava kako država pogoduje bankama koje ostvaruju veliku bruto dobit, a s druge strane potiče mlade da se zadužuje. Na kraju poziva mlade na oprez jer, korisnici kredita lako mogu u međuvremenu ostati bez posla.

Druga tema SRP-a danas bila je i namjera da se pošalje hrvatske vojnike na rusku granicu, čime se, smatra Kapuralin, Hrvatska stavlja kao potencijalna meta Rusije i po n-ti put prihvaća ulogu izdajnika Slavenskog naroda. (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)