Kapuralin: Da li smo na pragu otkrića nove formule za podizanje efikasnosti rada

Kapuralin: Da li smo na pragu otkrića nove formule za podizanje efikasnosti rada-95078

PRIOPĆENJE U SVEZI IZJAVE EMILA BULIĆA, PREDSJEDNIKA UPRAVE ULJANIKA
Član Predsjedništva SRP-a Vladimir Kapuralin osvrnuo se u svom priopćenju na izjavu predsjednika uprave Uljanika Emila Bulića, koji je u utorak izjavio da radnici koji ne dobivaju plaću pet mjeseci imaju veću efikasnost od onih likvidnijih, a priopćenje Kapuralina u cjelosti prenosimo:

''Izjava, sa kojom se u utorak obratio novinarima predsjednik uprave Uljanika, a koju su sredstva informiranja prenijela, u kojoj navodi da radnici koji ne dobivaju plaću pet mjeseci imaju veću efikasnost od onih likvidnijih, je nešto što se pored svega što se događa u zadnjih 30-ak godina, još nismo čuli. Ne znamo što je predsjednik uprave ovom izjavom htio poručit radnicima i javnosti. Ako je htio istaknuti požrtvovnost,upornost i odanost radnika, koji pored svih nedaća ostaju u procesu proizvodnje, onda je to trebao učinit na neki drugi način, upotrebit neke druge riječi. Ovako na način kako je to učinjeno, ne možemo tumačiti drukčije nego kao demagogiju, sarkazam, i bacanje soli na rane radnicima koji su na izmaku snage.

Da li to znači da smo na pragu otkrića nove formule za podizanje efikasnosti rezultata rada, da radnici koji ne dobivaju plaću pet mjeseci imaju veću efikasnost od onih likvidnijih, da li su i uprava i vodeći kadar uopće voljni primijeniti taj novum i na sebe. Kao što vidimo prikraćeni smo za odgovore na mnoga pitanja.

Sve to se dešava kad preostali radnici koji još nisu otišli i koji od očaja ne znaju šta bi, kad neki, kako čujemo prodaju i invalidska kolica kako bi preživili. Radnik koji pet mjeseci ne dobiva plaću, a koji nema nekog drugog bilo kakvog izvora opstanka, može biti samo pokojnik, već četiri mjeseca, jer se smatra na osnovu empirijskih pokazatelja da ljudski organizam bez hrane može opstati na životu oko 30-ak dana.''

(REX)