Kako bi danas „zabetonirana koalicija” glasala o pročistaču?

REAGIRANJE VLADE ŠEGONA
Čini mi se potrebnim reagirati i ispraviti malu nepreciznost ,a to je da u trenutku glasanja o pročistaču na sjednici G.V. nisu bili Pađe Grbin i Danica Vebanac koji su mudro kratko prije toga izašli iz vijećnice tako da fizički u tom trenutku nisu bili prisutni i na taj način su mislili sprati sa sebe odgovornost i sramotu iako su znali da će predsjednik G.V. , Denis Martinčić kao i inače sve glasove koalicijskih vijećnika ,,proglasiti'' kao glasove ,,za'' iako ih po Zakonu i logici ne bi smio tako razvrstavati. Očito je to radio po ,,njuhu'' ili prethodnom dogovoru sa članovima tadašnje ,,zabetonirane koalicije''što ih onda sve skupa ne oslobađa zasluženog prezira za takvo ponašanje kada se raspravlja o ključnim odlukama za sudbinu ovoga grada.
Tko zna kako bi se danas ponašali i glasali nakon recentnih događaja kada su raspuštene kako gradska tako i županijska organizacija SDP-a , raskinuta koalicija SDP-IDS, otvoren rat s Kajinom kao vlastitim potpredsjednikom stranke i kada Martinčić više nije član SDP-a iz kojega je najuren očito s dobrim razlozima ?
Mislim da je dobro da se donji dopis poslao na adrese svih javnih medija na nivou RH koji će vjerujem sada u ovoj užarenoj političkoj situaciji u Istri pažljivije analizirati i ovakve nazovi projekte i učesnike tj ,,pomagače'' koji su doprinijeli da se kao takvi provuku u ne znam čijem interesu ?
Još da napomenem da je vijeće M.O. N. Veruda na svojoj posljednjoj sjednici po treći put imalo na dnevnom redu raspravu po pitanju traženog odgovora revizora za studiju Jacobs kojega nismo dobili unatoč dva ponovljena traženja mail-om da se Hidroart d.o.o,tj prof. Ravlić očituju o vrlo jednostavnom pitanju oko same studije ,a što u reviziji iste nisu učinili. Stoga je vijeće odlučilo da se Hidroart-u preporučenom poštom i povratnicom dostavi službeni zahtjev za davanje odgovora koji se traži ,a koji ne zahtijeva nikakve nove analize ,već opću ocjenu da li je studija Jacobs u svom originalnom sadržaju prema mišljenju revizora zaslužila prolaznu ocjenu ili je trebala biti korigirana, izmijenjena,povučena ili što ?
Obzirom na aktualnu situaciju u Puli ne bih se čudio da za nekoliko mjeseci pročistač i studija Jacobs u novom sazivu G.V. nakon lokalnih izbora budu jedna od prvih tema za raspravu na novom sazivu G.V. na osnovu nove interpelacije što Poslovnik omogućuje .
Vlado Šegon