“Kad na nebu vidiš dugu” novi singl benda Sacher

“Kad na nebu vidiš dugu” novi singl benda Sacher-121581

BEND SACHER, NASLJEĐE HAUSTORA I VJEŠTICA 
"Kad na nebu vidiš dugu" sedmi je singl benda Sacher s aktualnog albuma "Biser, ambra, jantar". Za tu gorko-slatku, mnogima najdražu pjesmu s albuma, sam autor Srđan Sacher kaže da je, kao uglavnom sve njegove pjesme, izjava ljubavi.

Uz njega na basu i električnom glasoviru, pjesmu izvode Filip Riđički, vokal, Drago Brkljačić-Faca, bubnjevi, Ivan Beuc, gitara i Miljan Bakić, gitare i prateći vokal. Bendu se kao gost pridružuje Zvonimir Dusper-Dus na vrlo rijetkom instrumentu, Hohnerovom pianetu.

Autorica videa i ovaj put je Branka Sacher. Prema njenim riječima, kao što pjesma omekšava granicu između ovoga i onoga svijeta, video koji pjesmu prati pretvara svakodnevne slike u onostrane, u snovitu igru svjetla, oblika i boje.

"U snu vrijeme prestaje biti linearno na uobičajeni način. Događaji počnu slijediti neku svoju logiku, slažu se jedan iznad drugoga i isprepliću."

Ili kako Sacher kaže: "Kad Morfej preuzme lokomotivu, razum-vlak odlazi iz stanice. Nekad u zadnji čas u vagon uskoči neki zvuk-svjetlo, i svakim se okretajem kotača sve više odvaja od priče iz koje je došao i postaje nešto drugo."

Naša preporuka je da spot pogledate na velikom ekranu s HD postavkama.

Video vezan uz članak