JVP-u Pula doniran dron od strane Telemach Hrvatske

JVP-u Pula doniran dron od strane Telemach Hrvatske-112852

S DESET NOVIH DRONOVA NASTAVLJA DRONACIJU
Telemach Hrvatska ove je godine udvostručio donaciju bespilotnih letjelica u projektu DRONacija te sada čak 10 dronova odlazi hrabrim vatrogasnim postrojbama diljem Hrvatske. Taj domaći telekom ove godine dodatno ulaže u svoje društveno odgovorno poslovanje, nakon promjene imena kompanije i najave značajnih investicija u razvoj mreže u Hrvatskoj. Dio je to novosti nakon prelaska u vlasništvo United Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga i medija u jugoistočnoj Europi, u sklopu koje u Hrvatskoj posluju još i televizija i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV te portal dnevnik.hr.

Donacijom novih 10 dronova u sklopu DRONacije, Telemach Hrvatska će uz pomoć najmodernije tehnologije podržati vatrogasce u zaštiti još 15 posto hrvatskog teritorija, odnosno ukupno četvrtine prostora naše države s donacijom svih 25 dronova od početka provedbe DRONacije. 
Društveno odgovorna strategija Telemacha Hrvatska time snažno ide dalje, i to nakon prvog javnog poziva za dodjelu donacije s gotovo 140 prijavljenih vatrogasnih postrojbi iz cijele Hrvatske. Nakon završetka procesa u javnom pozivu, stručni žiri s predstavnicima Telemacha Hrvatska, Hrvatske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba je prema unaprijed definiranim kriterijima odabrao 10 najboljih prijava za donaciju dronova. 
Nova pomoć u zaštiti šuma od požara i ostalih nepogoda tako ide u ruke Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Stružec, Jastrebarsko, Ivanec, Bedekovčina, Legrad i Gračac te Javnim vatrogasnim postrojbama Delnice, Čazma, Pula i Karlovac. 
„Zahvaljujemo svim prijaviteljima na naš prvi javni poziv za donaciju dronova. Kao dio United Grupe, uz značajne investicije u daljnji razvoj našeg poslovanja i mreže, ove godine još snažnije ulažemo i u naše društveno odgovorno poslovanje. Zato smo odlučili udvostručiti našu donaciju i donirati čak 10 dronova. Iznimno smo ponosni što smo donacijom 25 dronova u ove četiri godine pomogli u zaštiti čak četvrtine teritorija Hrvatske jer ovim projektom želimo pokazati da tehnologija na najbolji način služi ekologiji i doprinosi lokalnoj zajednici, štiteći prirodu, imovinu i živote građana“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemach Hrvatska.
Pozitivan doprinos DRONacije prepoznala je i Hrvatska vatrogasna zajednica koja je već drugu godinu dio projekta, a sada i u stručnom povjerenstvu za dodjelu donacije. Tim je povodom rukovoditelj odjela stručno-tehničkih i operativnih poslova HVZ-a Mario Starčević istaknuo: „Zahvaljujemo kolegama vatrogascima iz cijele Hrvatske koji su odvojili vrijeme i prijavili se za donaciju. Dronovi su vrijedna tehnologija koja im uistinu može pomoći u svakodnevnim zadacima i intervencijama. Siguran sam da novi dronovi idu u prave ruke, a nama je bilo drago biti dio stručnog tima u odabiru postrojbi za donaciju dronova“.
Dronovi su prijeko potreban tehnološki dodatak u opremanju i modernizaciji vatrogasnih postrojbi. Donacija drona, među ostalim postrojbama, ove godine ide i u ruke JVP-a Pula koji su tom prilikom istaknuli: „JVP Pula vodeća je snaga vatrogastva u Istarskoj županiji i šesta po veličini postrojba u Hrvatskoj. Veoma smo aktivni u svim segmentima vatrogastva, a donacija drona će nam pomoći da još bolje i efikasnije izvršavamo naše svakodnevne aktivnosti. Stoga zahvaljujemo Telemachu Hrvatska na podršci našem radi i vrijednoj donaciji“, rekao je Ivica Rojnić, zapovjednik JVP-a Pula.
Telemach Hrvatska tom značajnom donacijom vatrogasnim postrojbama u Hrvatskoj čini još jedan korak više u doprinosu lokalnoj zajednici, pružajući vatrogascima tehnologiju koja značajno pomaže u očuvanju sigurnosti prirodnih ljepota, imovine građana i ljudskih života. Domaći telekom već je četvrtu godinu ponosan partner vatrogascima i vodeći primjer iz korporativnog sektora u tome kako postati čuvar šume, podići svijest o važnosti zaštite okoliša, ali i pomoći zajednici konkretnim društveno odgovornim aktivnostima. 
rex