Jelena Vuković prvakinja Hrvatske u bacanju kugle

Jelena Vuković prvakinja Hrvatske u bacanju kugle-77923

PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI ZA OSOBE S INVALIDITETOM
U subotu 13.05.2017 u Varaždinu je održano Prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom na kojem su nastupili i hrvatska paraolimpijka Jelena Vuković i Sandro Krupljan, članovi AK Spektra iz Pule, a ukupno je nastupilo 13 klubova iz cijele Hrvatske.

Kako se tradicija ne bi pokvarila natjecanje u Varaždinu otvoreno je uz pljuskove, tako da je Jelena svoju prvu disciplinu bacala pod kišom. Rezultatom od 7,50 metara Jelena je u spojenim kategorijama 32,54,55,56,57 sustavom bodovanja uspjela ostvariti prvo mjesto i oko vrata prvi puta, od kada ima službenu novu međunarodnu kategorizaciju F 57 sjedećih bacačica, objesiti medalju zlatnoga sjaja. Drugo mjesto zauzela je Nataša Sobočan u kategoriji F 57 rezultatom od 5,97 te treće mjesto Renata Celjak u kategoriji F 55 rezultatom 4,96. Ovim rezultatom Jelena je ponovno potvrdila normu za Svjetsko prvenstvo ove godine u Londonu, sada se očekuje samo odluka izbornika.

U bacanju diska Jelena je ostvarila rezultat od 19,01, međutim u bacanju diska nastupila je još samo jedna natjecateljica Nataša Sobočan, te nije bilo podjele medalja.

Sandro Krupljan koji je prvi put nastupio na prvenstvu Hrvatske osvojio je 4. mjesto u bacanju kugle s rezultatom 4,09, jedan centimetar manje od osobnog rekorda, a u bacanju koplja osvojio je isto 4. mjesto s rezultatom 9,20 m.

Jelena Vuković nam je rekla: ''Zadovoljna sam jako, ovo je moja prva zlatna medalja na Prvenstvu Hrvatske od kad sam u kolicima, dobar osjećaj ponovno se vratiti u vrh Hrvatske atletike, iz neke druge perspektive, ali uvijek dobro i pozitivno. Hvala trenerima Ivanu Radešiću i Katji Luketić, mom poslodavcu na razumijevanju za odsustvo sa radnog mjesta, te svima koji su vjerovali u mene, navijala i slali poruke podrške. Idemo hrabro i čvrsto dalje, već za dva tjedna smo ponovno na natjecanju, na Cro openu, 27-28.05.2017, a do onda moramo jos podignuti formu i pokušati popraviti rezultat''.

(rex)