Jedinstveni, fenomenalni i neponovljivi Božo Vrećo na festivalu “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”

Jedinstveni, fenomenalni i neponovljivi Božo Vrećo na festivalu “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”-130452

ČETVRTAK, 22. RUJNA U 21 SAT. KAMENOLOM MONTRAKER, VRSAR
Lirski tenor anđeoskog glasa Božo Vrećo nastupit će 22. rujna u 21 sat u Vrsaru, u kamenolomu Montraker, u sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”. Na predivnoj pozornici iznad morske obale ispjevat će najdublje emocije i održati nezaboravan koncert za pamćenje! Ulaznice možete pronaći u sustavima Eventim i Mojekarte. OD 1. RUJNA ULAZNICE JE MOGUĆE KUPITI U CAFFE BARU BUBAMARA U VRSARU.

Službeno Vas obavještavamo da će se festival ““U ZAGRLJAJU GLAZBE, KAMENA I MORA”, koji se trebao održati od 08. 09. do 11. 09. od 21 sat u kamenolomu Montraker u Vrsaru u, biti prebačen NA NOVI DATUM zbog nepovoljne vremenske prognoze koja se očekuje na području Istre I grada Vrsara. NOVI DATUMI FESTIVALA “U ZAGRLJAJU GLAZBE, KAMENA I MORA” SU:
21.09.- URBAN & 4
22.09.- BOŽO VREĆO
23.09.- GIBONNI
24.09.- QUEEN REAL TRIBUTE

Svi kupci ulaznica kojima ne odgovaraju novi datumi, imaju pravo vratiti ulaznice na prodajno mjesto na kojem su ih kupili i dobiti povrat novca, rok za povrat ulaznice je do 14. 09. 2022. MOLIMO VAS DA KONTAKTIRATE INFO@EVENTIM.HR 

Sve ulaznice kupljene za stare datume ( za Božu Vreću, Queen Real Tribute kao I za Urban &4) će vrijediti I za nove datume, te nije potrebna zamjena istih. 

Svojim anđeoskim castrato glasom Božo Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći - emocijama s kojima se svi mogu poistovjetiti. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima.
 
Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe. Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Dakako, proučava i mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.
 
Njegovi su koncerti potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi.  U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.
Ima pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji: francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico. Navedeni ga mediji nazivaju „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca“.

Božo Vrećo dosad je izdao 3 samostalna albuma: „Moj sevdah“ (2014.), „Pandora” (2017.) i „Melek“ (2018.). Izdao je i 2 albuma kao član ansambla Halka: „Halka“ (2013.) i „O ljubavi“ (2014.) te zajednički album s Edinom Karamazovim „Lachrimae“ (2020.). 

Božo Vrećo nastupit će na festivalu “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ u Vrsaru, u kamenolomu Montraker, 22. rujna u 21 sat. Poslušajte predivnu izvedbu ovog umjetnika anđeoskog glasa u jedinstvenom i očaravajućem ambijentu nenadmašne lokacije! Ulaznice možete pronaći u sustavima Eventim i Mojekarte. OD 1. RUJNA ULAZNICE JE MOGUĆE KUPITI U CAFFE BARU BUBAMARA U VRSARU.

U sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’, koji traje od 21. do 24. rujna, nastupit će i GIBONNI, Queen Real Tribute i Urban & 4. 

(REX)