Jedan naletio na lisicu, a drugi na divlju svinju

Jedan naletio na lisicu, a drugi na divlju svinju-132454

POLICIJA UPOZORAVA VOZAČE DA OBRAZE POZORNOST NA NEOČEKIVANU POJAVU DIVLJAČI
Na području Poreča i Labina su 21. i 22. studenog zabilježena dva naleta na divljač. Prvi slučaj dogodio se 21. studenog oko 21.50 sati u Ferencima kraj Vižinade, gdje je 24-godišnjak automobilom Hyndai, pulske registracijske oznake, naletio na lisicu koja se nakon udara udaljila. Drugi slučaj evidentiran je 22. studenog oko 6.30 sati  na cesti Rabac-Labin, gdje je 54-godišnjak teretnim automobilom Renault, daruvarske registracijske oznake, naletio na divlju svinju koja se potom udaljila.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. 

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

(PU Istarska)