Iznenadna ostavka Romine Bilić, IDS-ov Igor Orlić kritizira rad gradske vlasti

Iznenadna ostavka Romine Bilić, IDS-ov Igor Orlić kritizira rad gradske vlasti-145451

REAKCIJA PREDSJEDNIKA IDS-a VODNJANA NA OSTAVKU PREDSJEDNICE GV VODNJANA
Romina Bilić, predsjednica GV Grada Vodnjan - Dignano je danas, 10. lipnja, službeno podnijela ostavku kao članica predstavničkog tijela Grada Vodnjana, iz osobnih razloga.

"Zahvaljujem svima na dosadašnjem radu i zajedničkoj suradnji tijekom protekle tri godine mog mandata. Bila mi je čast i zadovoljstvo sudjelovati u unapređenju našega grada i lokalne zajednice. Još jednom, hvala na povjerenju i suradnji. Želim vam puno uspjeha u budućim projektima i izazovima.", napisala je Romina Bilić.

Predsjednik IDS-a Vodnjana Igor Orlić reagirao je danas na iznenadnu ostavku Romine Bilić. Zahvalio se dosadašnjoj predsjednici Gradskog vijeća na dosadašnjem radu, međutim dodao kako:

- Nipošto ne dijelimo njezino uvjerenje da je u tri godine mandata aktualne vlasti učinjen bilo kakav iskorak. Naime, 2021. godina nije toliko daleka, sjećamo se jako dobro što su predvodnici aktualne vlasti obećavali, govorili i za što su se zalagali. Poštenje im je bila glavna parola, pa su zapošljavali u gradskoj upravi i po odborima te dijelili otkaze po stranačkom ključu. Posljednji primjer tog 'poštenja i morala' nudi nam nezavisna vijećnica koja je bespravno gradila, svjesno i namjerno kršeći zakon.

Nadalje, govorili su da će dati sve od sebe da isporuče promjene, a u Gradu u ovom mandatu kao da je vrijeme stalo, ne događa se apsolutno ništa. Također, govorili su da znaju kako i što treba cijeloj Vodnjanštini, a kad je postalo jasno da ne znaju niti mogu išta, jedan po jedan odlučili su besramno prati ruke od svega i odgovornost za stanje u Vodnjanu prebaciti isključivo na gradonačelnika Edija Pastrovicchija.

Za situaciju u kojoj se nalazi Grad Vodnjan odgovoran je ne samo gradonačelnik, najbliži suradnici, već svi njegovi, već sada, bivši vijećnici. Za kraj, tužno je kako ni sada nisu spremni preuzeti odgovornost za neiskorištenu priliku, već će, pretpostavljam, bez ikakvog pokrića tražiti još jednu priliku na nadolazećim lokalnim izborima u svibnju iduće godine!”

(REX)