Izložba polaznika Edukativnog programa HUiU-a

Izložba polaznika Edukativnog programa  HUiU-a-136937

IN DIS PLODOVI, u HUiU GALERIJI OD 01.06. DO 16.06.
Pozivamo vas u četvrtak, 1. lipnja 2023. g. u 20 sat, HUIU galerija u Zagrebačkoj 27 – Pula, na otvorenje izložbe IN DIS PLODOVI.  U prostoru HUiU galerije tijekom idućih deset dana ne propustite posjetiti izložbu IN DIS PLODOVI, ali ni prisustvovati njezinom otvorenju u četvrtak, 01. lipnja s početkom u 20.00 sati.  Na izložbi će biti izložene analogne crno-bijele i polaroid fotografije te umjetnički predmeti oslikani tehnikom sitotiska koje su izradili pulski srednjoškolci, polaznici Edukativnog programa za djecu i mlade HUiU-a. 
Radionica analogne crno-bijele fotografije (mentor Igor Dražić), radionica instant (polaroid) fotografije (mentor Vjeran Juhas) i radionica sitotiska (mentorica Katja Kliba) održane su tijekom mjeseca svibnja 2023. g.  u polivalentnom prostoru HUiU BLOK-a te na javnim površinama u Puli.
Ovogodišnja tema koju su polaznici i njihovi mentori slijedili na radionicama bila je – SUNCE. Nakon što su im mentori prenijeli opća znanja o tehnici sitotiska te analognoj i polaroid fotografiji, polaznici su zadanoj temi pristupali uporabom različitih tehnika rada, materijala i alata. Osim što su ostvarili odlične rezultate, odnosno izradili prekrasne fotografije, predmete oslikane tehnikom sitotiska, pulski srednjoškolci naučili su od svojih mentora i što je to interdisciplinaran pristup umjetnosti.
Izložba traje od 01.06. do 16.06.2023. g. u HUiU galeriji.
Edukativni program za djecu i mlade HUiU provodi od 2018. godine, a u 2023. financiraju ga Grad Pula,  Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova